2017. június 25., 22:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rongálót és szemtanúkat keres a rendőrség: 2017. május 31-én délután Pomázon, a HÉV átjáró félsorompójának karját valaki letörte, majd távozott a helyszínről – rendőrségi hírek a Dunakanyarból.

Fokozott ellenőrzés a Dunakanyarban

Motoros fokozott ellenőrzés került megtartásra 2017. június 18-án a Szentendrei Rendőrkapitányág illetékességi területén. Az ellenőrzésben részt vettek a Pest Megyei Rendőr főkapitányság több kapitányságának motoros rendőrei, az Első Motorvéd Polgárőr Egyesület motoros polgárőrei, akiket BPSZ, az Érdi polgárőrség motorosai támogattak, valamint a Szentendrei Polgárőrség is segítette a közlekedési akciót.

Az ellenőrzés során mintegy 150 járművet vontak ellenőrzés alá, több motorkerékpárt, segéd-motorkerékpárt is. A fokozott ellenőrzés célja a demonstratív rendőri jelenlét az utakon, valamint a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek megelőzése volt.

Jogtalan hitelfelvétel

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást F. Tamás budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 22 éves férfi még 2016. szeptember 20-án egy budakalászi műszaki áruházban 200.000. Ft. hitelösszegű hitelkártya iránti igénylést nyújtott be, melyet a bank jóváhagyott.

A hiteligénylésekkor a férfi olyan munkáltatói igazolást nyújtott be annak igazolása végett, hogy megfelelő jövedelemmel rendelkezik, amely a valóságnak nem felelt meg, nem volt az alkalmazottja a cégnek. A budapesti férfi a felvett hitelösszeget felhasználta, azonban a bank felé visszafizetést nem kezdte meg.

A férfit Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki az ügyben, aki a cselkemény elkövetését elismerte.

A nyomozást a vizsgálók a napokban befejezték és a F. Tamás ellen vádemelési javaslattal éltek az illetékes ügyészségen.

Meghamisította az indítónaplót

 A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hamis magánokirat felhasználásának vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás R. Gábor karácsondi lakos ellen.

 A 42 éves karácsondi férfit 2017. február 12-én a délutáni órákban a szentendrei rendőrök intézkedés alá vonták Szentendre belterületén egy „a P” rendszámú gépjárművel, melynek utasaként utazott. Az intézkedés során a férfi átadta az intézkedő rendőrnek a gépjármű indítási naplóját. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a forgalmi rendszámhoz tartozó indítónapló az intézkedés napján nem a gépjárművet vezető nevére lett kiindítva, az indítónaplóban a gépkocsi alvázszáma helytelenül szerepelt, valamint az indítónaplóban szemmel láthatóan az indítási időket több esetben is utólag módosították.

A férfit Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki az ügyben, aki a cselkemény elkövetését elismerte.

 A nyomozást a vizsgálók a napokban befejezték és a R. Gábor ellen vádemelési javaslattal éltek az illetékes ügyészségen.

 Szemtanúkat keresünk!

 Ismeretlen személy 2017. május 31-én 15 óra 18 perckor Pomázon, a Szentendrei úton található HÉV átjáró félsorompójának karját letörte, majd távozott a helyszínről.

A baleset következtében anyagi kár keletkezett. A rendőrség azt kéri, hogy ha valaki tanúja volt a történteknek, vagy rendelkezik érdemleges információval az eset kapcsán,  jelentkezzen a Szentendrei Rendőrkapitányságon vagy hívja a 06-1-236-28-83-as telefonszámon a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. Névtelenség megőrzése mellett is tehető bejelentés az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámokon.

Szentendrei Rendőrkapitányság