2016. március 2., 09:04

2016. február végén bonyolította le a Magyar Tenisz Szövetség az U18-as Fedett pályás Országos Bajnokságot, amelyen Szappanos Márton a Dunakanyar TKSE első osztályú, válogatott teniszezője, a szentendrei Református Gimnázium tanulója egyéniben és a páros versenyszámban (Tamás Bencével [Pasarét TK]) indult.

Screenshot_2016-03-02-09-10-02-281Egyéniben Marci 3. kiemeltként egy könnyed 6:1;6:1-gyel vette az első kört. A második körben már komolyabb csatát kellett megvívnia régi riválisa Zeljenka Martin (Fagyas Team) ellen, akit három szettben 6:4;6:7(2);6:0-ra sikerült megvernie. A négy közé jutásért Szekamov Márkkal játszott, akit 6:1;6:3-ra vert, így másnap már a döntőbe kerülésért játszhatott azzal a Piros Zsomborral, aki szett veszteség nélkül jutott el a legjobb négyig. Sajnos az előző napi 2 egyéni és két páros meccs (összesen 7,5 óra játék!) olyan sokat kivett Marciból, hogy egy közel két órás mérkőzésen 6:1; 6:2-re kikapott, így nem jutott a döntőbe, de ezzel a vereséggel is harmadik helyezést ért el!

Párosban, Tamás Bencével 2. kiemeltként indult és szett veszteség nélkül jutottak el a döntőig, ahol azzal a Sipos Andrással kellett szembe néznie, akivel az elmúlt szezonban A Dunakanyar TKSE színeiben együtt harcolták ki a feljutást a csapat OB I-be. Marci és Bence tartotta magát az eddigiekhez és szettet sem vesztve nyerték meg a döntőt, így ebben az évben ők az U18-as Fedett pályás páros Magyar Bajnokok!

Koronavírus tájékoztató