2021. október 5., 16:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szabadon címmel Nádler István kiállítása nyílik a Vajda Múzeum IKON kiállítótermében. A tárlat a művész 2020/21-es, új grafikai műveit mutatja be, amelyek közül tíz lap a Ferenczy Múzeumi Centrum kiadványaként megvásárolható mappát alkot. A tárlat 2022. január 9-ig látogatható, csütörtöktől vasárnapig 14 és 17 óra között.

A  kiállításon bemutatott lapokon a művész a fent és a lent birodalmát egyesíti. Ecsetjének mozgását követve a különbözőképpen viselkedő matéria sűrűn felfelé törekszik, spirálszerűen örvénylik, kereszt alakban fröccsen, majd eltűnik. A meditációt követő munka közben a fekete energianyalábként szabadon áramló gesztus jelöli ki a haladás irányát, a szellemi utat a végtelen felé.

A közép a harmónia, ami az ellentétes erőket egyesítő szándékkal oldja. A  közép nem más, mint a lélek harmóniája, az a ritka pillanat, mikor az ego nem figyel, nem akar. Mindig ennek a középnek valamelyik ellentétes oldalán áll az ember. Egész pályám e két oldal ismeretéről, feldolgozásáról szól.” (Nádler István)

 

 

A kiállítás megnyitója: 2021. október 6., szerda 18:00
Helyszín: IKON, Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi u. 1.
Közreműködik: Mészáros Dániel, klarinét
Elhangzik: Csalog Gábor – Preludium

Nádler István fotó: Böjte Ágnes
Nádler István – Szabadon fotó: Deim Balázs/FMC