2022. október 10., 12:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda (EFI) októberben is három alkalommal várja ingyenes stresszoldó foglalkozásain a járás lakosait. A három különböző módszerre alapuló, nem egymásra épülő foglalkozás bármelyikén részt lehet venni.

A foglalkozások a járás lakosai számára ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni űrlap kitöltésével lehet.
Minden foglalkozás az adott napon (szerdánként) 18:00-kor kezdődik.
Helyszín: Aquapalace V8 Uszoda és Szabadidőközpont (Kálvária út 16./c)

  • Október 12. – Légzés a stresszoldás szolgálatában
    A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket. Ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat rendkívül hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban.
  • Október 19. – Progresszív izomrelaxáció
    A progresszív relaxáció egy könnyen elsajátítható stresszoldó technika, amely gyorsan és jól alkalmazható az élet számos helyzetében. A foglalkozás elméleti bevezetőt, és a technika elsajátítását segítő gyakorlatokat tartalmaz.
  • Október 26. – Vizualizációs gyakorlatok
    Habár a „vizualizálás” kifejezést nem használjuk gyakran, magát a cselekvést mindannyian gyakoroljuk, hiszen például álmodozni mindannyian szoktunk. Képzeletünk rendkívül nagy erővel bír. Ha keretek közé terelve, tudatosan használjuk, akkor csökkenthető a stressz.

Kérjük, az alkalmakra kényelmes ruházatban érkezzenek, és vigyenek magukkal polifoamot/jógamatracot, kispárnát/pokrócot.