2022. szeptember 9., 14:49
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Szentendrén rendezték az idén nyáron az I. MLAIC Elöltöltő-fegyveres Hosszútávlövész Világkupát. A sportág magyarországi szervezetének vezetői Fülöp Zsolt polgármesternek írott levelükben köszönetet mondtak a városnak az együttműködésért, egyúttal  büszkén jelezték, hogy felkérést kaptak a 2023. évi nemzetközi Hosszútávlövész Világbajnokság megrendezésére.

A nagy sikert hozó, augusztus eleji viadal ünnepélyes megnyitója a Városháza udvarán, a verseny az izbégi lőtéren volt. A MEFLSZ (Magyar Elöltöltő-fegyveres Lövészek Szövetsége) levelében részletesen ismeretette a magyar csapat eredményeit, és egyben megköszönte a lebonyolításhoz nyújtott segítséget, továbbá örömmel osztotta meg a hírt, mely szerint a szövetség felkérést kapott a 2023. évi nemzetközi Hosszútávlövész Világbajnokság szervezésére és megrendezésére.

A magyar csapat – bár újoncként lépett a „harctérre” – „Long range” kategóriában arany-, „Grand aggregate” kategóriában ezüstérmet szerzett. Egyéni versenyszámokban 2 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérmet vehettek át.

Az alábbi videó élményszerűen bemutatja e különleges lövészeti sportágat és felidézi az izbégi verseny:

A verseny támogatói voltak:

Magyar Honvédség
MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság
MH Altiszti Akadémia Szentendre
Honvédelmi Sportszövetség
Országos Magyar Vadászkamara
Magyar Sportlövők Szövetsége