2019. szeptember 12., 17:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2019-ben tizenegyedik alkalommal rendezte meg Szentendre önkormányzata a társszervező önkormányzatokkal és sportegyesületekkel a térség kerékpáros kalandtúráját, a Pilisi Tekerőt. Az időjárás épp a rendezvény napjára fordult csapadékosra, de az indulók jelentős része már teljesítette a távot, mire az eső igazán megeredt. Az idei Tekerőn 543-an indultak, a tombolasorsolás fődíját, egy acélvázas Neuzer kerékpárt egy fiatal fiú nyerte meg.

A 2019-es Pilisi Tekerőn összesen 543-an indultak. Döntő többségük (394 fő) online nevező volt, akik előre, augusztus 30-ig jelentkeztek. A verseny napján, a helyszínen összesen 149-en regisztráltak. A 10 km-es Családi 1 távon 68-an, a 30 km-es Családi 2-n 234-en, a 45 km-es Kalandos tekerő távon 175-en, a Profi100-on 66-an indultak.

Reggel és délelőtt több rajttal indultak a távok, majd az első indulók folyamatosan érkeztek a célba, a Postás strandra. Az állomásokon és a célban frissítők várták a versenyzőket.

A Profi100 első befutója Májer Balázs lett 3 óra 39 perccel. (Az eddigi rekord 3:12, nem dőlt meg.)
A nők között az első befutó Szuromi Diána, aki 4 órán belül teljesítette a 100 km-es távot.

A 100 km-es Profi100 távon 66-an indultak el, 4 fő (6%) feladta a távot, szintidőn kívül 2 fő (3%) érkezett célba.
7 órán belül 6 fő (9%), 6 órán belül 22 fő (33%), 5 órán belül 24 fő (36%), 4 órán belül 8 fő (12%) teljesítette a távot.

Délután négykor, a tombolasorsoláson számos értékes nyeremény talált gazdára. Összesen 23 díjat sorsoltunk ki, köztük nagyobb és kisebb rollert, sátrat, sportórát és más sportszereket. A sportos tárgynyereményeken kívül három, egyenként 10.000 Ft értékű Decathlon-utalványt ajánlott fel sorsolásra az SZKHSE, mint társ főszervező, valamint 2×2 személyes wellness utalvány is gazdára talált a V8 felajánlásából. A fődíjat, egy acélvázas Neuzer férfi kerékpárt Szakács Bence nyerte meg.

A tombolasorsolás a gyerekek lelkes segítségével zajlott. A program zárásaként este minden résztvevő ingyen fürdőzésre volt hivatalos a Leányfalui Termálfürdőbe.

A XI. Pilisi Tekerőn rendkívüli esemény nem történt, a pályán két esetkocsi állt rendelkezésre, egy a rajt-cél területén, a Postás strandon, egy pedig a Kakas-hegyen. Készenlétben állt egy orvosi autó a Szentendrei-szigeten, de komolyabb beavatkozásra sehol nem volt szükség. Néhány kisebb sérülést kellett ellátni csupán. Idén először egy motoros rendőr és két motoros polgárőr kísérte a Családi 2 útvonalat, kiemelten a tahi hídnál teljesítve szolgálatot 9 és 15 óra között. A verseny napján, szombaton a program zavartalan lebonyolítása érdekében 80-90 ember dolgozott a helyszínen és az állomáshelyeken.

Szervezők: Szentendre Város Önkormányzata, Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület, Szentendre Városi Sportegyesület, Piramis Sportegyesület, Pomáz, Tahitótfalu, Csobánka, Pilisszentlászló önkormányzata; közreműködő állomások: Leányfalu Termálfürdő, Magyar Családi Gazdaság, Igricz Tanya, Magyar Vár.

Köszönjük a szervezőknek és résztvevőknek! Jövőre veletek ugyanitt!