2020. augusztus 3., 16:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pályázatot nyert a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. az önkormányzati vendégház kisebb felújítási munkáira. A teljes épületet 8 évvel ezelőtt Európai Uniós projekt keretében újították fel, azóta – eltekintve a kisebb javításoktól – azonban sem tisztasági festés, sem komolyabb karbantartási munkák nem történtek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az üzleti alapú hasznosításhoz.

Az önkormányzat a hivatalos vendégek elszállásolását biztosító vendégház hasznosítására szerződést kötött a Szentendre és Térsége TDM NKft.-vel, hogy üzleti alapon is értékesítse a szálláshelyet. (A TDM Nkft. a szálláshely-szolgáltatás mellett térítésmentesen biztosítja a hivatalos delegációk, vendégek elszállásolását is.)

Az üzleti alapú értékesítéshez azonban fel kell újítani a szobákat, a bútorzatot, kiegészíteni a berendezést a szükséges tárgyakkal. Ugyan a vendégek nagyon vigyáztak a vendégházra, de a felújítástól eltelt nyolc év alatt megkopott a berendezés, a falakra is ráfér a festés – mondta Lőrincz Ágnes, a TDM ügyvezetője.

A TDM élt a lehetőséggel, és a tavasszal kiírt Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési pályázatra 4 millió keretösszeggel be is nyújtotta támogatási kérelmét, ami kedvező elbírálásban részesült. A támogatás nagy segítség az üzleti alapú szálláshely-szolgáltatás elindításához. Várhatóan augusztus 31-ig ki is fizetik az elnyert pénzt, és szeptemberben megkezdődnek a felújítási munkák, amiket – reményeik szerint – az őszi hónapokban be is tudnak fejezni. Szentendre mediterrán hangulatát tükröző lakberendezési koncepciót szeretnének érvényesíteni a felújítás során – tájékoztatott a TDM ügyvezetője.