2024. június 3., 15:06

Rendszeresen érkeznek lakossági bejelentések az önkormányzathoz, hogy sokan a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyásával, a megengedett sebességet jelentősen túllépve közlekednek a főbb utakon. Ezért a város vezetése úgy döntött, Szentendre öt nagy forgalmú útszakaszára sebességkijelző készülékeket helyez ki.

A sebességkijelző készülékek beszerzésével kapcsolatos eljárás már megindult, és annak sikeres befejeződését követően, várhatóan még az idei nyáron kihelyezik a készülékeket a Vasúti villasornál, a Szentlászlói, a Sztaravodai és a Barackos úton, illetve a Barackvirág utcában. A Szentlászlói és a Sztaravodai úton a Magyar Közúttal egyeztetve kerülnek ki a készülékek, miután azok az utak a Közút kezelésében vannak, a többi készülék elhelyezéséről önállóan dönt az önkormányzat.

A napelemes áramellátással működő készülékek az elhaladó járművek sebességének mérésén és kijelzésén kívül számlálják az elhaladó járműveket, illetve azokat az autókat is, amelyek túllépik a megengedett sebességet. Rendszámot nem rögzítenek (a gyorshajtás miatti bírságolásra ugyanis kizárólag a rendőrség jogosult). A készülékek által összegyűjtött adatok ugyanakkor alkalmasak arra, hogy a jövőbeni forgalomszervezésnél felhasználja azokat a város vezetése.

(Borítókép forrása: latnifogod.hu)