2013. április 18., 11:21
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Március  27-30-án Budapesten rendezték meg a korcsoportos magyar bajnokság selejtezőjét, amelyből korcsoportonként a tíz legjobb sakkozó indulhat a magyar bajnokság döntöjében. A Szentendrei Sakkiskola tíz versenyzővel vett részt a selejtezőn, és remek eredményeket értek el: hatan jutottak be a döntőbe, melyet valószínűleg június végén rendeznek.
A népes mezőnyben – a fiúknál átlagosan hetven, a lányoknál harminc induló volt egy-egy korcsoportban – a mieink közül a legjobb eredményt Kovács Judit (Szentendrei Sakkiskola) érte el az U12-esek között, ő másodikként jutott tovább. Az U12-ben Csetneki Márk (II. Rákóczi iskola) és Matos Bálint (Barcsay iskola), az U16-ban Csáti Olivér (Szentendrei Sakkiskola), az U10-ben Ruprecht Réka (Szentendrei Sakkiskola), az U18-ban pedig Hönsch Dalma (Veres Péter Gimnázium) végzett az első tíz között, és jutott tovább. Újoncunk, Reviczki Roland szép játékkal a középmezőnyben végzett.
Az U10-ben Magyari Gáspár (Templomdombi iskola) óriási nagyot küzdött, utolsó három partiját zsinórban megnyerte, de eredménye igy is csak a 11. helyre volt elég, pedig ugyanannyi pontot ért el, mint csoportjában az 5. helyezett.
– Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, hogy ebben az erős mezőnyben ilyen nagyszerű eredményeket értek el – mondta Guba Miklós, a sakkiskola edzője. – Már el is kezdtük a felkészülést a döntőre: több edzést tartunk, sőt edzőtábort is, amit mi csak „kistábornak” nevezünk. Sajnos a versenyeken való részvétel nagyon sok kiadással jár, ezért továbbra is keresünk szponzorokat, akik szívükön viselik városunk tehetséges gyermekeinek sorsát, és támogatást tudnak nyújtani a versenyeken való induláshoz.