2011. július 1., 11:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 13 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Zöld számon és a Facebookon is érdeklődhetnek a lakosok Szentendre felújításáról

A beruházás végéhez közeledve egyre többször hallhatunk majd a megújuló szentendrei belvárosról ? közölte Kuna Tibor, a felújítási munkálatokkal kapcsolatos kommunikációs feladatokat ellátó Young & Partners Kft. ügyvezető igazgatója. Az eddig tájékoztatási formák sora jócskán kibővül: hamarosan ingyenesen hívható zöld számon és a facebookon keresztül is pillanatok alatt kaphatnak naprakész információkat a lakók, a helyi vállalkozók vagy éppen a városba látogató turisták.

Idén áprilisban kezdődtek a felújítási munkálatok a Duna-parti művészváros, Szentendre főterén illetve a környező utcákban. Számos épület megújul, és kicserélik a térköveket is, miközben megőrzik a barokk közterek eredeti hangulatát. „A lakosság eddig is több formában lakossági fórumon, kiadványok és hirdetőtáblák segítségével – kaphatott információkat a munkálatok állásáról, azonban lassan, de biztosan közeledve az átadáshoz egyre több mindenről lehet, és érdemes beszélni.” – mondta szerdai szentendrei tájékoztatóján Kuna Tibor, a Young & Partners Kft. ügyvezetője.

Így például július közepéig üzembe áll az az ingyenesen hívható zöld szám, amelyen fogadják majd a beruházással kapcsolatos hívásokat, észrevételeket, kérdéseket, vagy éppen kéréseket. Emellett működik már a rehabilitációt lépésről lépésre bemutató honlap is, a szentendreezerev.hu, illetve ennek Facebook-oldala is elérhető a népszerű közösségi portálon.

Az uniós finanszírozású projektet sajátossága – magyarázta Kuna Tibor -, hogy túlnyomó többségben az eredmények kommunikációjára helyezik a hangsúlyt, így szinte csak a munka végeredményét láttatják az emberekkel, a köztes munkálatokat azonban nem. Ezen igyekszik változtatni a Young & Partners a következő hónapokban, hogy a beruházás végéig minél gyakrabban jussanak hasznos információkhoz az itt élők és az ide látogatók is, hiszen ősztől egy minden eddiginél különlegesebb Szentendre várja a turistákat.