2023. november 14., 20:45

A Magyar Orvosi Kamara 2023-ban Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa kategóriában Richter Érdemérem különdíjban részesítette dr. Szente Szilviát, a szentendrei Felnőtt Háziorvosi Rendelő orvosát. Gratulálunk!

A Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával 2022-ben életre hívott rangos elismerést a kutatás-gyógyítás területén elért kiemelkedő eredményekért és szakmai teljesítményekért ítélik oda az év leghatékonyabb betegkommunikációját, az év legjobb prevenciós gyakorlatát, valamint az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját díjazó kategóriákban. A betegkommunikáció kategóriában a zsűri dr. Szente Szilviát részesítette különdíjban.

A doktornő praxisában Krasznai Viktória segítségével bevezetett újszerű kommunikáció kiaknázza az online eszközök előnyeit, figyelembe veszi a széles körben már bejáratott eszközöket, platformokat, de nem igényel a páciensek részéről magasabb szintű számítógépes vagy speciális online ismereteket. Fontos szempontja, hogy számukra is kényelmes, könnyen kivitelezhető módon érhessék el a rendelőt az online csatornákon keresztül is.

Dr. Szente Szilvia „Hatékony betegkommunikáció a háziorvosi praxisban” című pályázati anyaga a közvetlen emberi kapcsolatok fókuszba helyezésével, az online kommunikáció előnyeinek megközelítésével kívánja átalakítani a beteg és az egészségügyi szolgáltató kapcsolatát. Az új kommunikációs eszközök és technikák bevezetésének fő célja a beteg-egészségügyi kommunikáció javítása és a háziorvosi ellátás hatékonyságának növelése.

Borítókép fotó: richtererdemerem.hu