2016. január 12., 15:52
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közösen segítettek

A Szentendrei Rendőrkapitányság Pomázi Rendőrőrs két körzeti megbízottja december 31-én 18 óra körüli időben megjelent egy pomázi ingatlannál, mert bejelentés érkezett, hogy egy egyedül élő idős férfit napok óta nem láttak a szomszédjai, és félnek, hogy baja esett. A helyszínen már kint voltak a Pomázi Önkormányzat Önkéntes Tűzoltóság munkatársai. A rendőrök többször kopogtattak és csengettek, azonban válasz nem érkezett annak ellenére, hogy a lakásban égett a villany. Mivel feltételezni lehetett, hogy a házban élő bácsi bajba jutott, ezért a tűzoltók átmásztak a kertkapun, és a bejárati ajtón lévő ablakot betörték, majd a zárban lévő kulcsot elfordították.

A körzeti megbízottak ennek köszönhetően bejutottak a lakásba, ahol az egyik szobában a földön fekve megtalálták a 82 éves férfit, akin sérülések voltak láthatók. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy két nappal korábban a fürdőszobában megszédült és elesett, melynek következtében megütötte magát és nem tudott felállni. A sérülései ekkor keletkeztek. Az időközben a helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai, akik a férfit megvizsgálták és kórházba szállították.

Az esettel kapcsolatban, valamint tekintettel a hideg időjárásra, a rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, vagy a megszokott életvitelétől eltérően huzamosabb ideje nem látták ismerősüket, szomszédjukat, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Ittas vezetők a bíróság előtt

 A 63 éves K. László október 18-án a délutáni órákban személygépkocsijával közlekedett Szentendrén, amikor a Kálvária út, Álmos utca kereszteződésében nekiütközött egy forgalmi okok miatt álló személygépkocsinak.  A baleset helyszínén történt rendőri intézkedés során az elektromos alkoholteszter alkohol fogyasztását mutatta ki, ezért a férfit mintavételre előállították a rendőrök.

Sz. László 39 éves tahitótfalui lakost november 30-án a késő esti órákban Leányfalu belterületén rendőri intézkedés alá vonták. A járőrök észlelték a férfi ittasságát, ezért előállították. A férfi ittasságát a légalkoholmérő készülék bizonyította.

Az 53 éves S. Ferenc december 16-án 21 óra körüli időben az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Szentendrén, amikor a Dózsa György út és Ipar utca kereszteződésében összeütközött egy másik személygépkocsival. A baleset helyszínén történt rendőri intézkedés során a járőrök megállapították, hogy S. Ferenc alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

A három férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatásuk során mindannyian elismerték a bűncselekmény elkövetését.