2014. május 30., 14:33
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetésében lévő, az M0-s autóút és 11-es főút keresztezésénél található „Auchan csomópontban” négy napon keresztül rendőri irányítás mellett haladhat majd a forgalom.

A körforgalomban a szakemberek jelzőlámpa rendszer kiépítését tervezik, ennek hatékonyságát pedig a gyakorlatban is tesztelik. Erre azért is van szükség, mivel az M0-s autóút és a 11-es főút érintett szakaszát is több, mint 20 ezer gépjármű használja, a tervezett beruházással pedig a cél, hogy a körforgalom áteresztő képességét kiegyenlítsék, így mérsékelni lehet a Szentendre-Budakalász felőli reggeli torlódások mértékét.

A rendőri forgalomirányításra június 2-3-án (hétfő-kedd) és június 10-11-én (kedd-szerda) kerül sor, mind a négy napon a reggeli csúcsban, 7 és 9 óra között. A rendőri forgalomirányítás során a Megyeri híd felől érkező forgalmat 1-1,5 perces időtartamra leállítják, ezzel egy időben a Szentendre felőli ágon történő irányítással pedig a forgalom gyorsabb áthaladását segítik a dunakeszi rendőrkapitányság munkatársai.

Forrás: Magyar Közút