2023. február 10., 15:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Szentendrei Kulturális Központ az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjának alkalmából „Rabok legyünk vagy szabadok” címmel  rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákok számára. A nemzeti ünnephez kapcsolódó pályaművek beküldési határideje: 2023. március 6.

A pályázatot az alábbi korcsoportok számára hirdetik meg:
1-2. osztályosok
3-4. osztályosok
5-6. osztályosok
7-8. osztályosok

Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni.

Formai követelmények:
A4 vagy A3 méretű, tetszőleges szabadkézi technikával (ceruza, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték/akvarell, tempera stb.) készült alkotásokkal lehet pályázni, egy pályázó egy pályaművet küldhet be. Az elkészült alkotás szkennelt változatát vagy jó minőségű digitális fényképét kell beküldeni a rendezveny@szentendre.hu e-mail címre. Az alábbi adatokat szükséges az e-mailben megadni (a személyes adatokat az érvényes előírásoknak megfelelően kezeljük):

  • az alkotó neve
  • az alkotó postai címe
  • az alkotó tanintézménye (iskola) neve, címe
  • az alkotó melyik korcsoportba tartozik (osztály)
  • a pályázó (vagy szülője) elérhetősége (e-mail címe, telefonszáma)
  • a rajz címe
  • az alkalmazott technika

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a résztvevők és hozzátartozóik hozzájáruljanak a megadott személyes adataik kezeléséhez a csatolt nyilatkozat kitöltésével és beküldésével. A nyilatkozat aláírás után szkennelt változatát kérjük megküldeni a pályamű mellett a fent megadott e-mail címre. A pályázaton való részvétellel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a Szentendrei Kulturális Központ a pályaműveket kiadványaiban, weboldalán és Facebook oldalán a készítő nevét feltüntetve szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhassa. Csak és kizárólag azokat a pályázatokat áll módunkban befogadni, amelyek helyesen kitöltött hozzájárulási nyilatkozattal együtt érkeznek be.

A pályaművek beküldési határideje: 2023. március 6.
Jelige: Rabok legyünk vagy szabadok
Nevezési díj nincs.

A pályaműveket a kiíró által felkért bírálóbizottság értékeli és a fenti négy korcsoportban választja ki a nyertes műveket március 13-ig.
A bírálóbizottság tagjai: Krizbai Gergely grafikus; Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője; valamint Varga Anna vizuális- és környezetkultúra tanár, filmfestő.
Korcsoportonként az első három helyezést elért pályázót díjazzák, valamint egy közönségdíjas alkotást is hirdetnek. A közönségdíjas pályázatra a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán lehet szavazni március 13-ig.

A nyerteseket március 15-ig e-mailben értesítik és a nyertes alkotásokat közzéteszik a kulturális központ weboldalán és Facebook oldalán. A nyertesek ajándékcsomagot kapnak, amelyek átvételéről értesítik őket.

A pályázati felhívás, a hozzájárulási nyilatkozat és az adatkezelési tájékoztató ITT érhető el.