2024. április 22., 17:38

A pünkösdi hétvégén (május 18-19.), idén immár nyolcadik alkalommal ismét Szentendre lesz a célállomása a Salomon Ultra-Trail Hungary futóversenynek. A szervezők a verseny kísérőprogramjaként szombaton a Duna-parton adománygyűjtéssel egybekötött futóversenyt hirdetnek ifjú terepfutóknak.

A versenyzők Pilisszentlászló felől érkeznek, Izbégen letérnek a Bükkös-patak partjára, majd a Kanonok utca – Fő tér – Bogdányi út – Lázár cár érintésével a Duna korzón érnek célba. A futók kisebb-nagyobb csoportjára szombaton a délutáni órákban, 15 és 19 óra között, míg vasárnap déltől este 9 óráig kell számítani.

A belvárosban egész hétvégére lezárják a Lázár cár teret és a Duna korzót szombat reggel 6-tól vasárnap éjfélig.
A Bükkös-part lakóit szórólappal tájékoztatják, a Duna korzón lévő éttermeket személyesen keresik fel a szervezők a verseny előtt.

A szervezők a verseny keretében Salomon Kids-Trail terepfutó-versenyt tartanak a Postás strandon, amelynek nevezési díjából befolyt összegét a Mosolygós Bölcsődésekért Alapítvány részére ajánlják fel. Az alapítvány a Szentendre Városi Bölcsőde számára játékok vásárlására fordítja az adományokat.

A terepfutásra –minimálisan 2000 Ft nevezési díj ellenében – a verseny előtt negyed órával, négy kategóriában lehet nevezni:

    • 3-5 éveseknek 400 méter
    • 5-7 éveseknek 600 méter
    • 7-9 éveseknek 800 méter
    • 9-11 éveseknek 1000 méter

A terepfutás időpontja: 2024. május 18. (szombat) 16:00-17.00
Helyszíne: Postás strand
A versenyzőket a szülők természetesen kísérhetik.

Borítókép: ultratail.hu, Szentendre – 2022