2016. július 14., 18:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ideiglenesen megtiltotta a fürdést a Postás strandnál a Pest Megyei Kormányhivatal Szentendrei Járási Hivatala. A DMRV szerdán szennyezést jelzett a Duna-korzó alatti csatornánál. A vízminőség-vizsgálat eredményének elkészültéig a strandolás tilos.

Szerdán (2016. július 12.) a déli órákban jelzett a DMRV Zrt. diszpécser szolgálata Szentendre Város Önkormányzatának, hogy a szennyvízátemelőnél kihelyezett jelzőberendezésük szerint tisztítatlan szennyvíz folyik a Dunába a Duna-korzónál, a nemrég felújított Postás strand közelében. A szolgáltató szerint a minimális mennyiségű szennyezés a negyedéves tisztítás és karbantartás miatt jutott a folyóba.
Jóllehet a szennyezés koncentrációja nem ad aggodalomra okot, az ilyen esetekre kidolgozott riasztási protokoll szerint a közterület-felügyelők haladéktalanul megjelentek a helyszínen, hogy tájékoztassák és kihívják a vízből a strandolókat. Az önkormányzat felkérte a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Szolgálatát, hogy végezzék el a szükséges vízminőség-ellenőrzést.
A strand használatának ideiglenes tiltására a helyszínen táblák hívják fel a figyelmet.

A DMRV Zrt. vezetése az első jelzésen kívül a szennyezésről csütörtök estig nem adott hivatalos tájékoztatást.

A strand használatát tiltó határozat