2023. október 17., 15:32

Pirk László szentendrei Munkácsy-díjas festőművész monográfiája is szerepel a HUNGART Egyesület kismonográfia-sorozatának idei három kötete között, melyek bemutatóját 2023. október 19-én tartják Budapesten.

Cs. Tóth János: Varga-Amár László, Bodonyi Emőke: Pirk László és Nátyi Róbert: Részegh Botond című monográfiájának bemutatóját rendezik az Írók Boltjában Budapesten, az Andrássy út 45. szám alatt.

A könyvbemutatón részt vesz a HUNGART könyvsorozat kiadója, Sárkány Győző grafikusművész, a HUNGART elnöke és a könyvsorozat szerkesztője, dr. Szeifert Judit művészettörténész, valamint az idei három kötet művészettörténész szerzői, illetve az alkotók (festőművészek).

Írók Boltja

A múlt század végétől irodalmárok és képzőművészek kedvelt találkozóhelyeként vált híressé Budapest egyik nagy hírű kávéháza, a Japán. Helyén 1950-től könyvesbolt működik, amely elsődleges feladatának a kortárs és klasszikus magyar irodalom teljességre törekvő bemutatását és terjesztését tekinti. Emellett széles választékot kínál magyar és idegen nyelvű irodalmi, irodalomtudományi, filozófiai, társadalomtudományi és művészeti könyvekből, folyóiratokból, valamint szótárakból és lexikonokból. A vásárlók tájékozódását számítógépes adatbázis is segíti. Az Írók Boltja közismert egyéni képi világú, tematikus – egy-egy könyvet, kulturális eseményt bemutató – kirakatairól is. Az egykori Japán Kávéház hangulatát és művészetszervező szerepét idézendő, a boltban hangulatos teázó működik, amelyben lehetőség nyílik a helyben olvasásra, valamint itt kapnak helyet a rendszeres és népszerű könyvbemutatók, irodalmi estek, író-olvasó találkozók is.

Facebook-esemény »»»