2015. március 5., 10:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Dunakanyar SE és a Pilisvörösvári UFC 2015.02.22-én – a decemberi nyitány után – immár másodszor tartott utánpótlás futballnapot a Pilisi Sportcentrum piliscsabai fedett műfüves pályáján.

A két egyesület immár évek óta kitűnő kapcsolatot ápol egymással, melynek ékes bizonyítéka, hogy a korosztályos csapataik rendszeresen segítik egymás felkészülését különböző formákban megvalósított közös programokkal. Ennek egyik formája volt ez a nap, amikor is vasárnap reggel 9 órától délután fél háromig pattogott a labda és a két klub 2007-es, 2006-os, 2005-ös, 2004-es és a 2003-as születésű játékosai mérték össze tudásukat.

A kitűnő hangulatú eseményen szép cseleket, nagyszerű kombinációs játékot, ügyes megoldásokat, nagy védéseket és rengeteg gólt láthatott a gyerekeket elkísérő szülői sereg, akik többször is vastapssal jutalmazták a gyerekek örömfociját. Külön öröm volt látni, hogy a szakmaiság a háttérbe szorította a végeredményre törekvő célfutballt – hiszen a játék és a gyakorlás volt a fő cél minden korosztálynál. Ennek megfelelően nem is volt győztese a mérkőzéseknek, illetve azt lehetett érezni, hogy az összes gyerek nyert ezzel a nappal (minden mérkőzésen járt a megérdemelten csoki minden gyereknek). Annyit el lehet azért mondani, hogy a Dunakanyar SE korosztályos csapatai minden mérkőzésen jól szerepeltek, és a gólok számát tekintve nem maradtak el az ellenféltől.

A jelenlévő korosztályos edzők egyetértettek abban, hogy nagyon hasznos volt a nap, és megállapodtak abban, hogy a tavasz folyamán találnak még alkalmat a közös játékra.

Egervári Zsolt

utánpótlás vezető

Dunakanyar SE