2013. október 26., 19:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lezárult a Savoyai Év

A neves hadvezér, az építtető, a birtokos és a műértő Savoyai Jenő herceg érdemeit, illetve szellemi hagyatékát méltatta Áder János köztársasági elnök a Savoyai Év záróünnepségén tartott beszédében október 18-án délután Ráckevén. Az ünnepségen részt vett Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott is.
Bővebben

Nemzetközi hadgyakorlat

„Minden hadgyakorlatnak az az értelme, hogy a legmodernebb számítógépes rendszerekkel megtámogatva ellenőrizni lehessen a felkészültséget” – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter október 15-én, az Active Guardian 2013 nemzetközi gyakorlat bemutatónapján, Várpalotán.
Bővebben

Megújult az Abony-Újszász összekötő út

Befejeződött Pest megye egyik legrosszabb állapotban lévő útjának teljes körű felújítása. Október 4-én ünnepélyesen is átadták a több kilométeres útszakaszt.
Bővebben

Ünnepélyes alapkőletétel

Új bölcsőde építése kezdődött Budakeszin, az új intézményt közel egy éves munkát követően, várhatóan 2014-ben vehetik birtokukba a gyerekek. Az ünnepélyes alapkőletételen beszédet mondott Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott.
Bővebben

Mentőcsoportok gyakorlatoztak

Éves felkészítő gyakorlatot tartott a Pilis Mentőcsoport október 11-én Nagykovácsiban. A gyakorlat keretében tette le esküjét Pest megye két – a budakeszi és a ceglédi járáshoz tartozó – újonnan megalakult mentőcsoportja is. Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke.
Bővebben

Sétával a mellrák ellen

Elsősorban a fiatalabb generáció tagjait szólították meg a mellrákellenes kampány szervezői a hagyományos, Lánchídon átvonuló sétával október 13-án. A rendezvényhez – az egészségmegőrzés jegyében – többen kerékpárral és rollerrel csatlakoztak.
Bővebben

Kopjafát avattak Tápiószelén

A szabadság mellett az összetartozás érzésének fontosságáról beszélt Kövér László házelnök október 6-án a Pest megyei Tápiószelén. Az 1849. október 6-án vértanúhalált halt 13 tábornok emlékére állított kopjafa leleplezésének ünnepén Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja is részt vett.
Bővebben

Várossá válását ünnepelte Piliscsaba

Városi rangot kapott a nyáron Piliscsaba, a címet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára Áder János köztársasági elnök adományozta a település számára. Az október 4-én megrendezett avató ünnepségen Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott köszöntötte az új város polgárait.
Bővebben