2014. április 9., 07:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Összekapcsolták a magyar és a szlovák földgázhálózatot

Összekapcsolták március 27-én a magyar és a szlovák földgázhálózatot a két ország miniszterelnöke jelenlétében a Pest megyei Szada melletti tranzitállomáson. Orbán Viktor az energiaellátás szempontjából történelmi jelentőségűnek nevezte a beruházást, és hozzá hasonlóan Robert Fico is az energiabiztonság növelését hangsúlyozta beszédében.
Bővebben

100 ezredik ügyfél a Pest megyei kormányablakokban

Szabó Erika, területi közigazgatásért felelős államtitkár és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntötték Érden a Pest megyei kormányablakok 100 ezredik ügyfelét április 2-án.
Bővebben

Lépj közelebb – Sikeres volt az Esélyegyenlőségi Nap

Első alkalommal szervezte meg a Pest Megyei Kormányhivatal Esélyegyenlőségi Napját. „Az esélyegyenlőség a lehetőséget jelenti mindenki számára ahhoz, hogy startvonalhoz állhasson” – mondta köszöntőjében Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.
Bővebben

Gyermeküléseket kaptak a gyámhivatalok

Autós gyermekülést adományozott a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a „Biztonság hete” akció keretében a Vecsési és a Pilisvörösvári Járási Hivatal gyámhivatalainak. Az ajándékokat Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át az intézmények számára.
Bővebben

Környezetvédelmi beruházás Érden és környékén

Az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Programnak köszönhetően a térség történetének legnagyobb környezetvédelmi beruházása valósult meg Érden, Diósdon és Tárnokon. „A kormánynak az az egyik feladata, hogy a jó helyi elképzeléseket anyagilag támogassa”- hangsúlyozta az átadáson Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.
Bővebben

Négy település ünnepelte önkéntes tűzoltóit

Pilisszentivánon az eddiginél hét, Pilisvörösváron pedig hat perccel korábban kezdődhet meg a tűzoltói beavatkozás. A a négy Pest megyei önkéntes tűzoltó egyesület március 29-én délelőtt vehette át ünnepélyes keretek között az önálló beavatkozásra feljogosító dokumentumot.
Bővebben

Építészet és műemlékvédelem

Harmadik alkalommal tartották meg az Építészet és műemlékvédelem című konferenciát a Pesti Vármegyeházán március 25-én.
Bővebben