2019. július 19., 10:26

A Hold utcai óvoda környékén csúcsidőszakban gondot jelent az óvoda megközelítése és a parkolás. A párhuzamos parkolósáv kialakításának célja, hogy segítse a gyermeküket óvodába vivő szülők parkolását, valamint a környékbeli lakosok közlekedését. Az építkezés július 17-én kezdődött, és a tervek szerint augusztus közepéig tart.

A Hold utcai óvoda környékén különösen a reggeli időszakban okoz gondot a parkolás, az erős forgalom miatt gyakori az autók torlódása. A balesetveszélyes helyzetek kialakulásának megelőzése érdekében új sávot építenek a parkoló autók számára, ami tehermentesíti az utca autós forgalmát.

A kivitelezés július 17-én kezdődött, a terület előkészítésével és a bontási munkákkal. Következő lépésben kerül sor az útalapok elkészítésére, a térkő burkolat megépítésére kiemelt szegéllyel, végül a burkolati jelek felfestésekre.

A munkálatok ideje alatt a Hold utca területén ideiglenes forgalmi rend lép érvénybe, melyről a kihelyezett táblák adnak információt. A tervek szerint a kivitelezés augusztus közepére befejeződik, így a nyári szünet befejeztével a szülők sokkal biztonságosabban tudják vinni gyermekeiket az óvodába.

A fejlesztés önkormányzati forrásból készül, az éves költségvetési keretből. A beruházás értéke 4,28 millió Ft. Kivitelező a Horex-Bau Hungary Kft.