2015. január 24., 13:10

Szentendrén javában zajlik az a konzultáció-sorozat, melyet Verseghi-Nagy Miklós polgármester kezdeményezett. A kérdőíves felmérés célja, hogy kikérjék a szentendreiek véleményét arról, hogy hogyan képzelik el a város jövőjét. Egy hét alatt már több mint ezer kitöltött kérdőívet regisztráltak online, és a postán keresztül is szép számmal érkeznek javaslatok.

Polgármester úr, ilyen fogadtatásra számított?

Igen. Tudtam, hogy a szentendreiek szeretik a városukat és felelősen gondolkodnak a jövőjéről. Most is azt látom, hogy közös ügyeinkben képesek vagyunk együtt gondolkodni, egyetérteni és olykor az eltérő gondolatokat is megvitatni.

Melyikből van több?

Én úgy látom, hogy mindenképpen több az, ami összeköt minket. Egyetértünk abban, hogy Szentendrét újra lendületbe kell hozni, abban, hogy a városnak ismét vissza kell szereznie régiós vezető szerepét, amihez egy új városstratégiára van szükségünk. Ezt pedig nem lehet egy irodában, egy íróasztal és egy számítógép mögött elintézni. Többre jutunk, ha megkérdezzük az embereket, meghallgatjuk a véleményüket, és a jó kezdeményezéseket beépítjük a városfejlesztési elképzelések közé.

A kritikát is?

Általános vélekedés szerint az ember a dicséretet örömmel, a bírálatot bosszúsággal fogadja, pedig éppen fordítva kellene tennünk. Komolyan veszem a párbeszédet, még akkor is, ha néha ez nagyon sok időt felemészt. Egy építő kritika sokkal többet ér, mint száz bólogató fej.

Mondana példát?

Amikor a postaládákban és az interneten is megjelent a kérdőív sokan vetették fel, hogy még jobb lenne személyes fórumokon találkozni és úgy átbeszélni a dolgainkat. Az elmúlt héten stratégiai megbeszélést folytattam a képviselőtestület minden tagjával, a nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel, ellátogattam a Gondozási Központba, a V8-ba és sokakkal találkoztam a helyi piacon is.

A közösségi oldalán is aktív…

Ahogy az időmből telik, igyekszem ott is minden kérdésre és felvetésre reagálni. A nyomtatásban és az interneten megjelentetett konzultációs ív értelemszerűen nem térhetett ki minden olyan kérdésre, ami érintheti a városlakók mindennapjait. Amikor az anyagot összeállítottuk, akkor globálisan gondolkodtunk és a legtöbbünket érdeklő témákat vetetettük fel. Örömmel látom, hogy jól dolgoztunk. Ezt nemcsak az mutatja, hogy már rengetegen küldték vissza a kitöltött ívet, hanem az is, hogy az általunk feltett kérdések rengeteg új kérdést és megvitatandó témát generáltak. A Facebook oldalam kiváló felület arra, hogy ezeket bárki megossza velem és kollégáimmal. Arra bíztatok mindenkit, hogy továbbra is bátran bombázzanak bennünket javaslatokkal és új ötletekkel.

Meddig tehetjük meg mindezt?

A kérdőíves konzultáció január 28-ig tart, eddig várjuk vissza a postán és az interneten elküldött kérdőíveket. Ezután összesítünk és értékelünk, majd természetesen a végeredményről tájékoztatjuk a szentendreieket. De a párbeszéd ezután sem állhat le. Még az első negyedévben elindítjuk az online lakossági fórumot, de lehetőséget biztosítunk a személyes találkozásokra hagyományos keretek között is. A városvezetés továbbra is nyitott marad arra, hogy meghallgassa a szentendreiek javaslatait.

Ön részt vesz a párbeszédben?

Kovács Zoltán eladó: Ha megkérdezik a véleményemet, én mindig elmondom, hogy mit gondolok. Úgy érzem, az új polgármesternek valóban fontosak vagyunk és bár lehetne kifinomultabb a válaszok köre, mégis kitöltöttem a kérdőívet és már vissza is küldtem. A „külön” kérdéseimet e-mailen küldtem el. Remélem, hogy a javaslataim a gyakorlatban is valóra válnak.

Oláh Jánosné nyugdíjas: Én nem szeretem, ha írásban kérdezgetnek. Ha valami mondanivalóm van, akkor elmegyek a képviselői fogadóórára, és ott adom elő. Szóban sokkal jobb ezekről a dolgokról beszélni.

Orosz Dominika főiskolai hallgató: Jó ötletnek tartom, hogy a polgármester megkérdezi a véleményünket. Végre valaki kíváncsi arra is, hogy mit gondolunk mi, szentendreiek. Én az internetes kérdőívet választottam.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
szo 09

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
szo 09

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.