2023. július 13., 11:27

Idén ismét meghirdették a „Pest Megye Környezetvédelméért Díj” című pályázatot. A pályázat benyújtási határideje 2023. október 2.

„Pest Vármegye Önkormányzata nagyra becsüli a megye lakossága, közösségei által az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket… „ – szerepel a felhívás bevezetőjében.

A díjat annak a magánszemélynek, közösségnek – jogi személyiséggel rendelkező, ill. nem rendelkező szervezetnek – ítélik oda, akik az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért, a környezettudatos szemlélet fejlesztése érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A díjból évente egy adományozható természetes személynek, illetve egy pedig jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek. Posztumusz kitüntetés is adományozható. Megosztott díjazásra nincs lehetőség.

Mivel évente csak egy-egy díj adható, és több arra érdemes személy és szervezet is lemaradhatott korábban a díjról, az eddig nem nyert pályázatok beadását is ajánlja Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke, Szabó István.