2022. szeptember 16., 11:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Ferenczy Múzeumi Centrum tisztelettel vár mindenkit a szeptember 29-én nyíló Pacsika Rudolf: Képtelenség című kiállításának megnyitójára. A tárlatot Kukorelly Endre író, költő nyitja meg a MűvészetMalomban. A szűkített retrospektív kiállítás a művész munkamódszerébe, gondolkodásába kíván betekintést adni néhány műegyüttes bemutatása keretében.

Pacsika Rudolf egy sajátos bináris művészeti nyelvi modellt alkotott, amely a strukturalista és a posztmodern filozófiai tételekre épül. Művészetében elszakította a vizuális nyelvet a használattól, és mint absztrakt létet próbálja definiálni. A megalkotott vizuális nyelv alapja a szignifikáció, amely kapcsolatot teremt egy bizonyos dolog (jelölt) és egy képlet (jelölő) között. A jelölő és a jelölt közötti reláció Pacsika művészetének nyelvi jele. Rendezi, vagy akár fel is függeszti a „nyelvhasználatok” közötti hagyományos határokat és megszabadítja a tárgy-területet a kanonizáció terhétől.

A megnyitó időpontja: 2022. szeptember 29. (csütörtök), 18 óra
Helyszín: MűvészetMalom (Bogdányi út 32.)

Pacsika Rudolf: Aneatizációs szerkezet, fotó: Laurie-Anne Estaque
Pacsika Rudolf: Aneatizációs szerkezet, fotó: Laurie-Anne Estaque

A vendégeket üdvözli: Lauter Éva igazgatóhelyettes
Közreműködik: DJ GLMB aka Galamb
Kurátor: Prosek Zoltán

A kiállításhoz kapcsolódó brosúra megtekinthető ITT.

A kiállítás 2022. szeptember 30-tól 2022. december 18-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.