2015. november 11., 15:41
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lombgyűjtés – faültetés – útfelújítás

A Városi Szolgáltató NZrt. Városgazdálkodási Divíziója folyamatosan végzi városszerte az apró, de fontos szépítő munkákat. A Püspökmajor-lakótelepen a lehullott lombokat gyűjtötték össze az elmúlt héten, illetve jól látható sárga útburkolati jeleket festettek fel a Hamvas Béla utcánál. Ez utóbbit az indokolta, hogy az utca túloldalán kijelölt rakodófelület van, így a közlekedés biztonsága miatt a megállást és várakozást tiltja itt egy idén tavasszal született városbizottsági rendelet.

A Czóbel-parkba 50 db madárbirs-csemetét ültettek a napokban, s a parkot övező ágyásokba tulipánhagymák is kerültek. Az 1. számú nagyposta előtti park is megszépült, és a lombgyűjtés folyamatosan tart az őszi időszakban a város minden zöldterületén.  A Dunakanyar körút mellé tavasszal nyíló hagymás virágokat ültettek egy különleges, új holland technológiával. A gépesített módszerrel a szabályos virágágyások sokkal gyorsabban készülnek el. A kistraktor egy méter nyomtávú ekéje finoman emeli fel a gyepréteget, s alá ülteti a virághagymákat. A módszer megakadályozza az ásásnál szokásosan elburjánzó gyomnövények felbukkanását, és másik előnye, hogy hosszú távon gazdaságosabb az egész évben földben maradó hagymások ültetése. Az új technológia eredményét a márciusi napsütésben már láthatjuk!

Az elmúlt héten elkezdődött a HÉV-aluljáró felújítása is. Az aluljáró falát díszítő, népszerű városkép-összeállítást a VSz munkatársai a munkák idejére leszerelték, és a felújítás végéig elraktározták. Az aluljáróban a közlekedés a munkák alatt is folyamatos lesz. Várhatóan még év végén vagy a jövő év elején megnyílik új arculatával a szentendreiek előtt az aluljáró.

Jó hír még, hogy a városi kátyúzási program gyors ütemben halad: legutóbb a Deli Antal utca burkolata újult meg.