2016. szeptember 18., 09:40

Böjte Csaba atyát a szeptember 23-ai jótékonysági koncert kapcsán felhívtuk telefonon, aki éppen Erdélyben tartózkodott ugyan, de pár szót azért így is tudtunk vele váltani:

Az Ön által létrehozott mozgalom, árvák gondozása, gyermekek nevelése most hogy áll? Korábbi nyilatkozatában olvastam, hogy eddig már 3000 gyermeknek a nevelésén vannak túl. Most hányan és hogyan vannak a nevelőotthonokban?

Most kezdtük el a tanévet, kétezer és száz körüli gyermek van gondozásunkban, és 83 helyiségben folytatunk Erdélyben gyermekvédelmi munkát. A legkisebb gyerekünk még az anyaméhben van, mert van egy anyaotthonunk is. A legnagyobbak, azok idén végeznek az egyetemen, tehát főiskolás, egyetemistáink is vannak. Azon kívül, azon belül minden féle fiúcska, kislány mind vannak. Mindegyiknek a története más. Van, akinek a szülei betegsége, halála miatt került hozzánk, van, aki más okból, de tény az, hogy mi nem azt kérdezzük, hogy honnan jöttél, hanem hogy hova akarsz eljutni, mert mi segítünk abban, hogy eljuss oda, ahova szeretnél.

Második kérdésem az lenne, hogy azt a bevételt, amit remélhetőleg a koncert révén át tudunk majd adni az Alapítványnak, azt mire fogják tudni fordítani, hol van szükség segítségre?

Hát ugye a tanévkezdéskor van rengeteg kiadásunk, most kell feltölteni, hogy mindenkinek legyen füzete, ceruzája, fogpasztája, téli ruha, cipő, sok minden kell egy ilyen nagy családba. Én nem tudom, hogy mekkora lesz az az összeg, de életünk fenntartására fordítanánk azt.

Szentendrén sokan szívesen ajánlanak fel különféle adományokat, nagyon sokan a legkézenfekvőbb módon, ruhaadományt ajánlanak fel. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy erre is szükség van vagy erre kevésbé?

Ez úgy van, hogy általában jön egy autóbusznyi ruha, annak a nyolcvan százaléka női blúzok, szoknyák, ilyenek. Tehát felnőtt ruhára – mondanám úgy – nincs annyira szükség. Gyerekruhát, azt mindig szívesen, örömmel elfogadunk, gyerekcipőt, ilyeneket. Csak hát ugye tudom, hogy általában nekik sincs, mert a gyerek az elhasználja a ruháját. De ha kapunk, mi örömmel elfogadjuk!

Akkor ezt mindenképpen továbbítani fogjuk a szentendreieknek, mert nálunk az egyik legmagasabb a gyermekek aránya az országban és szerencsére sok szentendrei él mondhatni anyagi biztonságban. Úgyhogy reméljük, hogy össze fogunk tudni állítani egy szállítmányt. Utolsó kérdésem pedig az, hogy mit üzen a jövő heti koncertre készülőknek, résztvevőknek, illetve a szentendreieknek?

Azt, hogy nagy szeretettel köszönöm a jóságukat, Isten áldását kérem az örömteli együttlétükre és hogy ha egyetlen egy mondatot szeretnének tőlem hazavinni, az legyen az, hogy: Jót tenni jó! Jó dolog jónak lenni! Mert az egy olyan tiszta öröm, ami után nincs másnaposság, rossz szájíz meg ilyesmi, úgyhogy merjenek a munkahelyeiken, környezetükben, családban is jónak lenni!

Csaba testvér a koncerten nem tud részt venni személyesen, mert éppen egyik rendtársának, egy 99 éves ferences szerzetesnek a 75 éves pappá való szentelésének ünnepségén fog részt venni. Mint mondta, 75 év az Úr szolgálatában nagy dolog, ezért úgy érzi, hogy ott kell lennie, de egy videó üzenetet fog küldeni nekünk, amit a koncert előtt levetítünk majd a jelenlévőknek!

Koncertjegyet elővételben itt lehet vásárolni 2500 ft-os áron, támogatói jegyet itt lehet venni. Jegyeket korlátozott mennyiségben a koncert helyszínén is lehetőség váltani.

Várunk mindenkit jövő pénteken nagy szeretettel!

Török Balázs

A2plakát_ismerős_arcok

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.