2022. március 30., 23:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magyarország választ: 2022. április 3. az országgyűlési képviselők általános választásának napja, mely  egyben a kormány által kezdeményezett, gyermekvédelminek nevezett népszavazás időpontja is. Szentendre hivatalos honlapjáról minden, a választással kapcsolatos közérdekű információ elérhető.

Honlapunk, a Szentendre.hu címoldalán hetek óta a választási információk gyűjtőoldalára irányító felugró ablak fogadja a látogatót. A Választások aloldal a rovatrendszerben a Városháza menüpontból érhető el , ahol az idei választás fontos szabályai, határidői, és egyéb tudnivalói mellett tájékozódhatnak a korábbi országos és helyi voksolásokról is.

Az Aktuális körzethatárok menüpont alatt megtalálják az egyes szavazóköröket és a hozzájuk tartozó pontos címjegyzéket.

Aki nem tudja, hogy hol szavazhat, az lakcíme alapján rákereshet a szavazókörre a Szavazóhelyiség-kereső menüpontban. És információt szerezhet a számára kijelölt szavazókörről az átjelentkezéssel szavazó is.

Az Országgyűlési képviselő-választás 2022 menüpontban  minden fontos közérdekű információ megtalálható a Választási Iroda tagjairól, elérhetőségeiről, a Pest megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság összetételéről, elérhetőségéről, a bizottság üléseiről, határozatairól, innen tölthetők le a választással kapcsolatos kérelmek és itt olvashatók a közlemények is.

A Szentendre.hu Hírek rovatában egyéb, kampányeseményekkel, választással összefüggő információkat is közlünk.

A választáson való részvételhez szükséges információkat megosztottuk a város Facebook-oldalán is. A fontos határidőkre emellett a városi hírlevél útján is figyelmeztettük a hírlevélre feliratkozókat. Szívesen értesülne a hét legfontosabb helyi híreiről? Iratkozzon fel a város hivatalos hírlevelére!

Vegyen részt a szavazáson, nyilvánítsa ki véleményét, éljen választójogával Ön is!