2022. június 17., 15:14
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Az idei szezonra a Postás strand augusztus 29-ig kapta meg az engedélyt, hogy „természetes fürdőhelyként” üzemelhessen Budapest Főváros Kormányhivatalának (BFKH) határozata szerint.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elvégezte a mederfenék szonár vizsgálatát, annak felderítését, hogy nincs-e balesetet okozó tárgy a fürdésre kijelölt szakaszon, és kihelyezték a bójákat is.

A nyitás előtti vízmintavétel laboratóriumi eredménye szerint a víz minősége „fürdésre megfelelő”. A BFKH határozata a fürdési szezonban három vízmintavételi vizsgálatot ír elő, június végére, július közepére és augusztus elejére.

A Városi Szolgáltató munkatársai már beüzemelték a zuhanyzót, kitakarították az öltözőt, a rézsű alatti területen lekaszálták a füvet. Kihelyezték az öltöző mellé a pelenkázót, a baba-mama házikót, a strand elejét és végét jelző táblákat. Már a Gubó, Wahorn Róbert „Szerelmi fészek” című köztéri alkotása is a helyére került. A strand számára kijelölt mosdó a Postáslidó Sportcentrum melletti toalett.

A strand házirendje az öltöző falán olvasható. A kellemes, balesetmentes kikapcsolódás érdekében az üzemeltető, V8 kéri, hogy mindenki tartsa be a házirendben foglaltakat.

FOTÓ: Bellai László