2020. június 22., 12:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gyermekrajzpályázatot hirdet Gyermeknap alkalmából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a szentendrei általános iskolások számára. A fiatalok két kategóriában, alsósok és felsősök között szállhatnak versenybe június 26-ig a MANK ajándékcsomagjaiért.

Ehhez nem kell mást tenniük, mint választott technikával megfesteni vagy éppen megrajzolni a hozzájuk közel álló személyeket, akikkel már rég találkoztak, vagy kedvenc helyeiket, ahová igazán vágynak a rendkívüli helyzet elvonulásával. A legjobb alkotásokat virtuális kiállításon mutatjuk be! A pályázat beadási határideje: 2020. június 26.

Pályaművet készíthet minden szentendrei székhelyű általános iskola alsó- és felsőtagozatos tanulója, aki a pályázat beadási határidejéig érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkezik. Egy tanuló csak egy alkotással vehet részt a pályázatban.

A beküldött pályamű bármilyen technikával készülhet: ceruza, filctoll, festék, zsírkréta, toll, kollázs, montázs stb. használatával. Az alkotás maximum A3-as oldal méretű lehet. Pályázni két korcsoportban lehet (1-4. osztályosok, 5-8. osztályosok).

A pályázatokat a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre várjuk a pályaműről készült jó minőségű fényképpel, a kitöltött jelentkezési lappal és adatvédelmi nyilatkozattal. Az email tárgyában fel kell tüntetni a „Gyermekrajzpályázat 2020” címet és az alkotó nevét. A pályázat leadásával kapcsolatos részletek megtalálhatóak a www.alkotomuveszet.hu honlapon.

A beküldött pályázatokat szakmai zsűri értékeli a benyújtási határidőt követő legfeljebb 30 napon belül. A zsűri által kiválasztott legjobb pályázatokat virtuális kiállításon mutatjuk be a MANK honlapján, illetve közösségi médiafelületein. Továbbá a meghirdetett két kategória első három helyezettje a MANK által összeállított ajándékcsomagban (festőkészlet, színes ceruzakészlet, hátizsák, toll, mappa) részesül.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.