2021. május 6., 17:26
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az önkormányzat még nem kapott értesítést arról, hogy a kormány milyen mértékben kompenzálta az iparűzési adóból származó bevételkiesést. A Fidesz Pest megyei 3. számú választókerületének elnöke, Vitályos Eszter azonban már értesült a hírről, amiről Facebook oldalán gyorsan be is számolt.

Kormánypárti, bennfentes információ szerint 460 millió forintot ítéltek meg a városnak, hivatalos értesítés azonban még nem érkezett a Polgármesteri Hivatalba.

Az iparűzési adó kompenzációja csak mintegy 40%-a a tavalyi összes bevételkiesésnek, amelynek jelentős része a kormányzati intézkedéseknek volt köszönhető.

Az idei fejlesztések önkormányzati önrésze – a belvárosi csatornaberuházás és a Vasvári óvoda tetőcseréje – a 600 milliót is meghaladhatja, így az iparűzési adó kompenzációja sajnos aligha lesz elegendő a fejlesztések fedezetére, ahogy azt a választókerületi elnök gondolja.

A további kompenzációs lehetőségekről, kormányzati támogatásról a választókerület elnöke nem tett említést a videójában. Felhőtlenebb lenne az öröm, ha a kormány a bevételkiesés 60%-ának ellensúlyozásában is segítséget nyújtana a városnak, ahogy ezt Európa szerte más kormányok megtették.

Képünkön: 2021. február 17. Egyeztetés a 25 ezer fő feletti települések polgármestereivel az iparűzési adó kompenzációjáról