2024. március 1., 17:29

Annak ellenére, hogy az energia-, illetve az infláció okozta egyéb áremelkedések minimum 20%-os emelést indokolnának, a V8 nem emeli a lakossági belépők árát 2024-ben. A V8 Uszoda és Szabadidőközpont 2024-es üzleti tervét a képviselő-testület a februári ülésén elfogadta.

– A rendszeres uszodalátogatók többsége számára megterhelő lenne az áremelkedésekhez igazított belépőár, és ez a vendégforgalom csökkenését eredményezhetné. Ezért úgy döntöttünk, hogy maradnak a 2022-ben elfogadott árak. A város ezzel is hozzájárul a szentendreiek életminőségének javításához – emelte ki a Szentendre.hu érdeklődésére Dr. Juhász László ügyvezető igazgató.

A vendégszám alakulásáról szólva az ügyvezető elmondta, hogy 2023-ban elérték a százezres látogatószámot. 2019-ben, a covid előtti évben volt utoljára ennyi vendége a V8-nak. A vendégszám 42%-át a sportolók és a fizetős úszásoktatásban részvevők teszik ki, 37%-ot a lakossági vendégek és 21%-ot az önkormányzati támogatású iskolai úszásoktatásban résztvevő gyerekek.

– A sávbérletek díját sem tervezzük emelni, hanem további egyesületekkel kívánunk szerződést kötni. A Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős államtitkárság támogatásának – amit 2022 őszétől minden negyedévben megkapunk – egyik elvárása, hogy az egyesületeket ne érje anyagi hátrány az áremelkedések miatt. A támogatás másik feltétele az volt, hogy rendelkezzen az intézmény energetikai korszerűsítési tervvel. Ez is elkészült – tette hozzá az ügyvezető.

A V8 Uszoda és Szabadidőközpont energetikai korszerűsítését részletezve Dr. Juhász László elmondta, hogy a KÓPÉ Úszó és Vízilabda Sportegyesülettel kidolgoztak egy TAO-pályázatot, amelynek energetikai fejlesztési része is van. A pályázatot a Magyar Vízilabda Szövetség megvalósításra jóváhagyta, várhatóan márciusban derül ki, hogy sikerül-e elnyerni a támogatást. Januárban a képviselő-testület eldöntötte, hogy közbeszerzési eljárást indít az uszoda energiaellátásának korszerűsítésére.

– 2024-ben leginkább azt szeretnénk elérni, hogy még több vendégünk legyen és minél több szentendrei éljen azzal a lehetőséggel, amit a V8 Uszoda és Szabadidőközpont szolgáltatásai nyújtanak a város támogatásával – zárta a beszélgetést az ügyvezető igazgató.