2023. január 26., 23:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az önkormányzat továbbra is tartja magát a programjában meghirdetett elvekhez, és a szentendreiek érdekeit szem előtt tartva irányítja a város életét. Többek között ezt bizonyítja, hogy bár maga is igen nehéz helyzetben van, mert a kormány döntése értelmében már nem jogosult rezsicsökkentett energiahasználatra, a Szentendrén élők védelmét szem előtt tartva nem emel adót ebben a nehéz helyzetben sem.

Dr. Schramm Gábor jegyző levele:

Bár a kormány az energiaköltségek miatt a helyi adók emelését javasolta az önkormányzatoknak, a képviselő-testület a városvezetés szándékával egyetértve úgy határozott, hogy a megnehezült gazdasági helyzetre figyelemmel a 2023. évre vonatkozóan a nem terheli tovább a szentendrei polgárokat, családokat, ezért egyetlen helyi adó mértékét sem emeli meg (építményadó, telekadó, magánszemélyek kommunális adója, iparűzési adó, idegenforgalmi adó)

A meglévő kötelezettségeket azonban teljesíteni kell, a helyi adó megfizetése kötelező és számon kérhető.

Felhívjuk ezért a figyelmüket arra, hogy amennyiben még nem tették meg az ingatlanjaikra (telek, építmény) vonatkozó adatbejelentést, akkor szíveskedjenek ezt megtenni. 

Ehhez adóirodánk segítséget nyújt azzal, hogy felhívó levelet küld azon adózóknak, akik ezt elmulasztották bejelenteni. A felhívó levélben megtalálják az adatbejelentési nyomtatvány, amelyet kitöltve, aláírva szíveskedjenek postai úton, az elektronikus ügyintézés szabályai szerint az https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap segítségével, vagy személyesen ügyfélszolgálati időben ( hétfő: 13.00-17.00-ig, szerda: 9.00-12.00-ig és 13.00-16.00-ig, ) eljuttatni a hivatalunkhoz. (2000 Szentendre, Városház tér 3.)