2019. október 3., 21:26
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október elsején polgármesteri meghívásra együtt ebédeltek a városi vezetők a gyerekekkel a Központi menzán. A Nagy menzanapot tavaly rendezték meg először, a felújított étkező átadásával. Ezen a napon a gyerekek aktuális kedvenceiből állítják össze a menüt, amihez meglepetés ajándék is jár.

A tavaly felújított Központi menza átadása alkalmával rendezte meg először az önkormányzat a Nagy menzanapot. Ezen a napon a legtöbb menzás gyerek kedvenc menüje készül, idén őszibarackkrémleves, rántott szelet, krumplipüré és uborkasaláta. A gyerekeknek apró ajándékkal is készül az önkormányzat. Tavaly újrahasználható poharakat kaptak, ebben az évben a városi rendezvényeket hirdető molinókból készültek környezettudatos uzsannástáskák az ART6 szalonban.

A menzán minden nap közel 600 gyerek étkezik. A menü összeállításának legfontosabb szempontja, hogy a gyerekek egészséges, tápláló ételeket kapjanak a megfelelő összetételben. Az idei menzanapon a menza kabalafigurái, Bonbon és Oszkár, a két francia bulldog is meglátogatták a gyerekeket, az EFI iroda pedig „okostányér” szórólapot készített a táskák mellé, az egészséges táplálkozás alapelveiről. A Nagy menzanapon Verseghi-Nagy Miklós polgármester meghívására városi vezetők is együtt ebédeltek a gyerekekkel a központi étkezőben.