2022. október 6., 12:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pilinszky és én címmel zenés-irodalmi előadással készül az FMC Anna Mark Árnyékok és jelek című kiállításának záró eseményére a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Prieger Zsolt és Magyar Bori közreműködésével.

Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely, ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” –Prieger Zsolt

A Ferenczy Múzeumi Centrum Anna Mark Árnyékok és jelek című kiállításának finisszázsán láthatják-hallhatják a résztvevők a Pilinszky János életművének tiszteletére készült előadást, amely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszi közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

Időpont: 2022. október 22. (szombat), 16:00
Helyszín: Ferenczy Múzeumi Centrum (Kossuth Lajos utca 5.)

Programjegy: 1700 Ft

Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.
Magyar Bori 2007 óta a magyar etno- és világzene aktív szereplője. Leginkább olyan zenei projektekben vesz részt ahol a népzene fúzióban áll más műfajokkal, de repertoárjában számos pop, rock, és jazz műfajú dal is megtalálható.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.