2023. december 8., 19:29

Szentendre Város Önkormányzata és az Egészséges Városért Közalapítvány december 6-án, a város nyugdíjas szervezetei részére hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Adventi süteménysütő-versenyt, amelyre egészséges alapanyagokból készült, korszerű süteményeket vártak a szervezők.

Az eseményre négy szentendrei nyugdíjasklub nevezett, csapatonként 6-7 féle süteménnyel. A süteményeket a kelt formáció, az apró sütemények és a sós sütemények kategóriában díjazta a zsűri. A nyugdíjasok mellett a megmérettetésre Fülöp Zsolt polgármester saját készítésű süteménnyel készült, Magyar Judit alpolgármester, a sütiverseny ötletgazdája pedig külön ajándékkal. Minden résztvevő és a zsűri tagjai is egy-egy hímzett kötényt kaptak tőle, ami Szentendre színeiben (királykék-sárga) és a karácsonyi motívum alatt KARÁCSONYI SÜTIVERSENY 2023 felirattal készült.

Az adventi programot óvodások fellépése és a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadása gazdagította.

A zsűri döntése alapján az első helyezést a Kék Duna Nyugdíjas Klub csapata nyerte el. Gratulálunk!

A versenyre benevezett süteményekből 200 példányban, Hagyományos adventi sütemények korszerűen címmel receptfüzet készült, amelyet minden résztvevő megkapott, illetve minden csapattag egy-egy feliratos kötényt is kapott ajándékba.

A receptkönyv itt olvasható >>>