2014. december 4., 13:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Városunk civilszervezetei, egyesületei már évek óra gyűjtenek karácsony idején az áruházakban tartós élelmiszereket, vagy éppen jótékonysági programokat szerveznek annak érdekében, hogy a bevételből támogatni tudják a nehezebb körülmények között élő várostársakat.

Idén sem lesz másképp, hiszen a Máltai Szeretetszolgálat tagjai tartós élelmiszert gyűjtenek az Adni Öröm országos akcióban a Spar és Interspar áruházakban, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület és Szentendre Városa jótékonysági Mikulásfutást szervez a Duna-korzón, a Rotary Club pedig forralt bort, teát, zsíros kenyeret, bejglit kínál, és a befolyt bevételt szintén jótékonyságra fordítják. A Városházán megrendezésre kerülő jótékonysági bábelőadáson Mikulás várja a gyermekeket, lesz krumpliebéd és Karitasz vásár is. Bízunk abban, hogy ezek az összefogások segítenek abban, hogy minden szentendrei számára széppé váljon az ünnep.

Jótkonysági események

December 6. szombat 10 óra, Városháza díszterme
Jótékonysági Bábelőadás kakaóval és kaláccsal
Betlehemi történet Máté és Lukács Evangéliuma alapján

December 6. szombat, 11 óra, Dunakorzó
Jótékonysági Mikulás-futás
Gyere és fuss együtt a Mikulással! Táv: 2 km, amely teljesíthető futva, sétálva, babakocsival.
Nevezési díj: tartós élelmiszer, édesség
Rajt: 11:00, Dunakorzó 18. (Fehér-ház)
Regisztráció: 9.30 órától, az első 100 nevező Mikulás-sapkát kap ajándékba.
Az adományokat a Szentendrei Katolikus Karitász juttatja el a rászorulóknak.
További információ: szkhse@gmail.com

December 6., 7., 13., 14. 9-18 óra között a Kolping Házban (bejárat a Péter-Pál templommal szemben, a Török köz felől).
Karácsonyi karitász vásár
Adventi hangulatban kínálnak mézeskalácsot, retro ajándéktárgyakat kedvező áron.

December 7. vasárnap 11 óra, Központi Ebédlő
Krumpliebéd
Tolonics Gyula képviselő idén is szeretettel hív mindenkit egy nemes célú összejövetelre, melynek a lényege, hogy a vendéglátók részéről biztosított szerény ebédért cserébe a résztvevők az aznapi vasárnapi ebédre szánt pénzükkel a szentendrei rászorult családokat támogatják.

December 13. és 14. Római Katolikus Plébánia
Adventi jótékonysági karitász vásár lesz a római katolikus plébánia hittantermében (a Kanonok utcai nagy patikával szembeni zöld kapunál lesz a bejárat). A vásár ideje, december 13-án szombaton 9–19 óráig és 14-én, vasárnap 9–13 óráig. Jótékonysági akciónkban adomány fejében beszerezhetők játékok, könyvek, ajándéktárgyak, ruhák, CD-k és DVD-k, konyhai és műszaki felszerelések, és sok más valódi retro tárgy. A vásár bevételét a városunkban nehéz körülmények közt élők téli tüzelő vásárlására fordítjuk. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt!
A Szentendrei Szent Erzsébet
Karitász Közösség

December 13. és 14. 11 óra Dumtsa Jenő utca 22. Tourinform Iroda épülete
Az Első Szentendrei Női Szalon Egyesület hölgyei idén is szeretettel várnak minden jólelkű embert, aki örömtelibbé szeretné tenni nagycsaládban, nehéz körülmények között élő gyermekek karácsonyát.
Az adventi vásárban befolyó összegből tartós élelmiszert, alapvető háztartási cikkeket, játékot, édességet, gyümölcsöt vásárolnak és az ünnep előtti napokban juttatják el – most már sok éve – szentendrei iskolások és óvodások családjaihoz.
A pénzbeli adományok mellett elfogadnak jó állapotban lévő, tiszta játékokat, könyveket, tartós élelmiszert is.
„Nem az ajándék értéke számít, hanem a szeretet az ember szívében.”

December 16. és 21. között Spar és Interspar áruházak előtt
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentendrei csoportja idén decemberben is csatlakozik az Adni Öröm országos tartós élelmiszergyűjtő akcióhoz. Szentendre három Spar, illetve Interspar áruházában végeznek majd gyűjtéseket, melyhez szeretettel várják az önkéntes segítők jelentkezését a libardi.henriett@gmail.com e-mail címre.

A részleteket itt olvashatja: Mitől jó a világ?