2012. október 31., 18:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ilyenkor sokfelé megyünk: temetőbe, vízpartra, kápolnába, ki hol vett végső búcsút szeretteitől. Aki mostanában ellátogat a szentendrei köztemetőbe, érezheti majd, hogy ez a hely valóban megnyugvást kínál. Akik rendszeresen járnak sírt gondozni, azok már tapasztalhatták a változást, amely már a bejáratnál érezhető. A kis kapunál a lépcső meghosszabbodott, így járhatóvá vált. A murvás utak mentén locsolókannák tömege, szeméttarolók, új hely a száraz virágoknak és rengeteg az élő virág is (sírgondozást is vállalnak). A ravatalozó kifestve, az egész környezet gondozott és ápolt, látszik, hogy gazdája lett a temetőnek.

Az Interwork Kft. ez év januárjától vette át az üzemeltetést. Még a csodálatos leánderek elhelyezésére is gondoltak, tudják, fontos ez a hely mindannyiunknak.

Köszönjük, hogy méltó módon ápolják az elhunyt szentendreiek végső nyughelyét. Jó lenne tapasztalni ezt a figyelmet és gondoskodást városunk és életünk több területén is. Talán mielőtt a leánderek árnyékába jutunk, még elvégezhetnénk is.

 

Szentendrei Tükörkép Közéleti és Kulturális Egyesület