2014. december 8., 22:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Csaknem 150 nehézsorsú gyermek kapott meghívást december 6-ára a Városházára egy jótékonysági Mikulás rendezvényre.

A műsor elején Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre város polgármestere meleg szavakkal köszöntötte a Mikulás és a Miklósok nevében is a csillogó szemű gyermeksereget a Városháza ünnepi díszbe öltözött Dísztermében. A gyerekek lelkesen egyetértettek, hogy ajándékot kapni jó, és adni is jó, sőt akár még jobb. A szeretet által vezérelt adok-kapok szép összekötő erő az emberek között, most a város ajándékozta meg a kicsiket egy szép műsorral és kis csomagokkal.

A várakozás izgalmát a Maszk Bábszínpad „Betlehemi történet” című, népi, bábtáncoltató, a betlehemezés hagyományait felelevenítő élőszereplős játéka enyhítette. A műsor népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli-Gáspár Biblia-fordításaiból származó részletekkel gazdagított előadás, igazi értékőrző program, amely szemmel láthatóan megszólította a gyerekeket is.

A bábműsor végén igazi felfokozott várakozás mellett megérkezett a Mikulás krampuszai kíséretében és hatalmas puttonyában minden gyereknek hozott ajándékot. Volt zsákjában minden jó, piros alma, mogyoró…sőt még egy Mikulás mesekönyv is, Nyulas Ágnes, szentendrei Cerkabella könyvkiadó ügyvezetőjének jóvoltából.

A délelőtt végén szépen terített asztaloknál kínáltak finomságokat a gyerekeknek, akik mosolyogva, és tele hassal, a mi örömünkre is boldogan indultak hazafelé.

Jövőre is szeretettel várjuk őket!