2020. május 29., 07:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Soron kívüli nyilatkozatot kért Szentendre jegyzője, dr. Schramm Gábor a Bükkös-parti piacot üzemeltető ZERO-24 Healthy Lifestyle Kft. ügyvezetőjétől, Molnár-Magács Kingától, hogy volt-e szakképzett gombavizsgáló szakember a piacon. Ha nem volt, miért nem.

A Hivatalhoz ugyanis két bejelentés is érkezett, melyek szerint a gombavizsgálói szolgáltatás nem biztosított a piacon. Előbb Magyar Judit képviselő május 27-én, majd Laárné Szaniszló Éva május 28-án tettek bejelentést a jegyzőnél.  A bejelentések szerint 2020. május 23-án, szombaton csak a nyitvatartási idő egy részében, míg 2020. május 27-én, szerdán egyáltalán nem volt jelen gombavizsgáló szakember a piacon.

A jegyző „soron kívüli” nyilatkozatot kért az ügyvezetőtől a panaszokkal kapcsolatban – emlékeztetve őt a szerződésben foglalt kötelezettségére, mely szerint „szakképzett gombavizsgáló szakember működését köteles biztosítani a nyitvatartási időben.”

dr. Schramm Gábor egyben felhívta az ügyvezető figyelmét a szerződés VI. rész 37. pontjára, mely kimondja, hogy amennyiben a piac üzemeltetője megsérti az üzemeltetési szerződés előírásait a Tulajdonos a megállapodást 30 napos határidővel felmondhatja.
– Tájékoztatom továbbá arról, hogy azonos körben előforduló ismételt mulasztása a szerződés szükségszerű felbontásához vezet – olvasható a jegyző május 28-án kelt levelében.

A Zero-24 Healthy Lifestyle Kft. május 29. válasza >>