2017. április 28., 14:22
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bensőséges ünnep keretében adták át csütörtökön a Toldy-pince megújult környezetét. A régi, díszes kapu egy éve, a körülötte lévő kis tér felújítása idén tavasszal készült el. Az átadón Verseghi-Nagy Miklós polgármester hangsúlyozta: a kisebb beruházásoknak ugyanúgy örül a város, mint a nagy fejlesztéseknek.

„A városban nemcsak nagy, hanem több kisebb fejlesztés is megvalósult már idén, most az egyik legkedvesebb régi pincénk, a Toldy-pince környezetét tettük rendbe „- mondta köszöntőjében a polgármester. Tereprendezéssel, parkosítással, új járdaszakasszal, támfallal és lépcsővel lett teljes a belvárosi pince közvetlen környezete. A munka február végétől április elejéig tartott, és újabb, szemet gyönyörködtető elemmel gazdagította a várost.

A Toldy-pince falának 2016-os helyreállítása után 2017-ben a díszes, keretezett pincekapu környezetét is rendezte az önkormányzat. A közterületről nyíló egykori épületfal a díszes pincekapuval a belváros építészeti örökségének része, a városkép fontos díszítő eleme. Ahhoz, hogy a felújított fal és kapu jobban megmutatkozzon, szükséges volt a környezet rendezése is. Ez teszi lehetővé később további hasznosítását is.

A Toldy-pince melletti szakaszon a Pátriárka utcai járda megújult, kisebb támfal, lépcső került kialakításra a parknál. A fal másik részén a Toldy közben is járdát alakítottak ki, csatlakozva a Pátriárka utcaihoz és a Toldy közben meglévőhöz, kijavították a járda melletti útszakasz burkolatát, a parkban pedig a tereprendezés után füvesítettek, babérmeggyet ültettek, gallyazták a fákat és kihelyeztek egy padot is.