2013. június 14., 14:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Bükkös-aluljárót gyermekrajzokkal először 2003-ban újítottuk meg az AGY Művészeti Iskola diákjai és tanárai segítségével. A képek az évek során megrongálódtak, így 2012-ben belevágtunk a felújításába.
A szervezést a Bükköspartiak Baráti Köre Egyesület a VSZ Zrt.-vel karöltve vállalta, és két részletben, tavaly ősszel és idén tavasszal a gyerekrajzok megújulásának lehettek tanúi a szentendreiek, de a turisták tetszését is elnyerte a színes, egyedülálló falfelület, fényképezik, nézegetik azóta is. Mindez köszönhető a Móricz Zsigmond Gimnázium diákjainak! A mostani tavaszi megújulás a 10.E osztálynak köszöhetően valósult meg, akiket Kerezsi Csaba igazgató navigált a két napra nyúló festésnél. A gimnázium diákjai az érettségihez nélkülözhetetlen „közösségi szolgálati munka” keretében festettek, alkottak két hétvégén keresztül. Köszönet nekik és a VSZ Zrt. támogatásának: Kroó József igazgató úrnak, Mandula Gergőnek és Perneczky Sárának!
Nagy köszönet illeti Bádonyi Kinga tanárnőt, a Napháza Óvoda vezetőjét, aki szabadidejében tervezte meg, és vett részt a diákokkal a Bükkös-aluljáró megújításában. Példaértékű összefogás és közösségi munka valósult itt meg mindnyájunk örömére. Köszönet érte!

Zakar Ágnes, szervező