Megújul a Hajléktalanszálló - www.szentendre.hu
2018. május 18., 10:45

A képviselő-testület tavaly decemberi döntése értelmében május 1-jétől a Gondozási Központ veszi át a Hajléktalanszálló üzemeltetését a Magyar Vöröskereszttől, mely szerint nappali ellátást biztosít 20 férőhellyel, illetve éjjeli menedékhely szociális szolgáltatást 10 férőhellyel (krízisidőszakban további hárommal) a Szabadkai utca 11. szám alatti épületben.

A rossz állapotú épület felújítása május 7-én elkezdődött, az alábbi munkálatokkal: járdajavítás, a szálló helyiségeinek burkolása, falak javítása és festése, vizesedés megszüntetése, a konyhapult, radiátorok és a villanybojler cseréje, új, kétszárnyú ajtó behelyezése stb.

Az épület felújítása várhatóan június végére befejeződik, a Hő-stopp Mester Kft. kivitelezésében. A felújítási munkálatok, valamint az új zárható szekrények, a higiénikus és biztonságos ágyak beszerzése előreláthatólag 20 millió Ft-ba kerül, melyet a város saját forrásból, a 2018-as költségvetésből finanszíroz.

A tervek szerint a felújítás után működési engedély módosítási kérelmet indítanak el annak érdekében, hogy a tél beköszöntével bővített férőhelyszámokkal működhessen az intézmény a rászorulók számára.