2013. június 3., 18:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tisztelt Lakosság!

Az elmúlt évtizedek legnagyobb árvize éri el Szentendrét, melynek magassága várhatóan meghaladja a rekordnak számító 2006-os szintet. Azon ingatlantulajdonosok, lakosok, akik a közvetlen ártérben élnek fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért az alábbiakról tájékoztatjuk őket:

Segítségkérés, lakossági bejelentés a nap 24 órájában:

Szentendre Városi Ügyfélszolgálat
Telefonszám: (26) 300-407
E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu
Cím: 2000 Szentendre, Dunakorzó 18.

Kérjük folyamatosan figyelje közleményeinket, híreinket itt és a Facebook oldalainkon!

Szentendre 1000év+ Facebook oldal a legfrissebb hírekkel


2013. június 3-án reggel 9 órától elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe a szentendrei Duna szakaszon. A város átadta a mobil árvízvédelmi fal elemeit a belvárosi gátat kivitelező Swietelsky-KÖTIVIÉP’B Konzorcium munkatársainak, akik már elkezdték az összeszerelését hétfő délután. A szakemberek arról tájékoztattak, hogy jelenlegi adatok szerint elegendő 1 méteres magasságig összeszerelni a mobil falat. A gátépítés területén a kivitelező feladata a védképesség visszaállítása, majd a terület visszaadása a városnak önálló védekezésre a másodfokú készültség elrendelése esetén, melyre várhatóan szerda reggel kerül sor, a tetőzésre pedig péntek-szombaton lehet számítani.

Hétfőn 13 órától tartotta az ülését a város Árvízvédelmi Koordinációs Munkacsoportja, melyen jelen voltak a védekezéssel kapcsolatban érintett szervezetek képviselői (katasztrófavédelem, VSZ Zrt., Járási Kormányhivatal, DMRV, Swietelsky-KÖTIVIÉP’B Konzorcium, rendőrség), a Polgármesteri Hivatal munkatársai mellett a város vezetői is. Egyeztették az árvízi védekezéshez szükséges intézkedéseket:

  • a VSZ Zrt. telephelyén 10000 homokzsákot töltenek meg a védekezéshez, melyhez várják a segítő kezeket (lásd az alábbi felhívást)
  • a gát kivitelezője kedd estére helyreállítja minden szakaszon a védképességet (a mobil árvízvédelmi fal összeszerelése, a Bükkös patak menti 4-es szakaszon töltésmagasítás homokzsákkal, átereszek lezárása a munkaterületen)
  • a VSZ Zrt. feladatai: a Fürdő utcai zsilipnél ellennyomó medence építés, az alacsonyabban fekvő területeken a Bükkös patak mentén szivárgás elleni védekezés, a volt kaszinónál homokzsákból gátépítés a parkolóban, a Dera patak zsilipjének lezárása, a Sztaravoda patak mentén  a vízbefolyás megakadályozása
  • kedd délelőtt Pintér Ádám önkormányzati képviselő, Varju Lajos árvízvédelmi szakember (KÖTIVIÉP’B) és Jámbor Ferenc tűzoltóparancsnok bejárja a Papszigeti út környékét, hogy megállapítsák az ésszerű védekezés mértékét a város utolsó védtelenül maradt árvizes lakóövezetében, ahol a lakók már elkezdték a felkészülést a magas vízállásra

[notice]

ÁRVÍZVÉDELMI FELHÍVÁS

 Tisztelt Lakosság!

Szentendre Város Önkormányzata megkezdte az elmúlt 50 év legnagyobb várható árvízére való felkészülést. A Duna-parti beruházás és mobil árvízvédelmi fal kialakítás a tervezett ütemben zajlik, ez a szakasz védekezésre alkalmas.

Azokon a területeken, ahol nincs kiépített védvonal vagy patakok, zsilipek miatt további beavatkozás szükséges, illetve ahol a vízszint ezt szükségessé teszi a VSZ Zrt. munkatársai, a katasztrófavédelem és önkéntesek segítségére számítunk.

A segítség a következőkben szükséges:

  • homokzsákok töltése
  • homokzsákok elhelyezése

Önkéntesnek jelentkezi a Városi Ügyfélszolgálat elérhetőségein, valamint telefonon éjjel-nappal!

Cím: Dunakorzó 18.

Telefon: (26) 300-407

E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu

Minden segítséget köszönettel veszünk az érintettek nevében! 

[/notice]
[fbphotos id=589481961086023]