2015. július 14., 22:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egy átlagos napon a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén 86.000 köbméter víz kerül felhasználásra, míg egy nyári csúcsfogyasztási napon ez elérheti a 125.000 köbmétert is. A DMRV a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordít a rendszer ellenőrzésére, az ellátás biztonságára – tájékoztat a vízmű közleményében.

ivovizAkár napi 40.000 köbméterrel is megnőhet egy kánikulai napon a vízfogyasztás a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén. A nyári időszakban a cég kiemelt figyelmet fordít a közmű rendszer – víztornyok, víztárolók, vízminőség és hálózati nyomásviszonyok – állapotának ellenőrzésére, felülvizsgálatára. Az elöregedett vezetékhálózat miatt az esetleges hibák elhárítása érdekében megtörtént a készenléti szolgálat megerősítése a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés biztosítására.

A nyári melegben figyelnünk szükséges a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra, szervezetünk vízháztartására. A biológiai folyamatnak köszönhetően egy-egy kánikulai napon akár több liter vizet is veszíthet szervezetünk. Gyakoribb zuhanyzással hűthetjük magunkat, felfrissülhetünk. Folyadékpótlásra azonban nemcsak az embereknek van szükségük. A nagy melegben – a megnövekedett kipárolgásnak köszönhetően – a növények is gyorsabban száradnak, fontos pótolnunk vízveszteségüket. A gyakoribb locsolások, zuhanyozások és a megnövekedett vízfelhasználás kihat a vízszolgáltatásra is.

Egy átlagos napon a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén 86.000 köbméter víz kerül felhasználásra, míg egy nyári csúcsfogyasztási napon ez elérheti a 125.000 köbmétert is. A közel másfélszeresére megnövekedett vízfogyasztás ellenére társaságunk szolgáltatási területén az ellátásban fennakadás nem tapasztalható, a szolgáltatott víz minősége kiváló, azonban átmeneti vízzavarosodás bizonyos területeken a kiugróan magas vízfelhasználás következtében előfordulhat. A vízben tapasztalható esetleges elszíneződés az egészségre ártalmatlan, azonban lakossági bejelentés alapján társaságunk a vezetékszakaszt természetesen tisztítja – szól a közlemény.

A DMRV Zrt. az esetlegesen előforduló meghibásodásokról, üzemzavarokról felhasználóit honlapján, illetve az adott helyszínen megafon segítségével a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatja, a tervezett karbantartásokat csúcsidőn kívül végzi el.