2020. május 20., 17:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Több, mint másfél millió forint érkezett a Szentendréért Közalapítvány számlájára  Dr. Bartha Zsolt szentendrei és pilisszentlászlói háziorvos támogatására, miután május 11-én ellopták a szolgálati autóját, benne minden  orvosi felszerelésével. Az autót május 19-én megtalálták Esztergomban a műszerekkel együtt, ezért a Szentendréért Közalapítvány előzetes jelzést követően, minden támogatónak visszautalja a felajánlott összeget.

Amennyiben a támogatók nem jelzik igényüket a pénzösszeg visszautalására, a Szentendréért Közalapítvány az adományokat a Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézménnyel közösen a munkájukat elvesztett szentendreiek támogatásra, védekezési eszközök beszerzésére, az Éléstárra, valamint nyári napközis táborok szervezésére fordítja, amellyel a város a szentendrei szülők munkáját kívánja segíteni.

Dr. Bartha Zsolt számára Pilisszentlászló lakói is szerveztek adománygyűjtést, akik több, mint 3 millió forintot gyűjtöttek össze, melyet egy jelképes átadó keretein belül május 26-án nyújtanak át neki.