2015. február 10., 11:56

Egy nap alatt ezer iskolás gyerek kap oktatást a Telekom Okosdigitális programja keretében. A Biztonságos Internet Napjának alkalmából a Telekom a mai napon 12 város 14 iskolájában 1000 gyereket tanít az online technológiák tudatos és biztonságos használatára. A Telekom önkéntesei gyakorlati tudást nyújtanak a nethasználat lehetőségeiről és veszélyeiről, beállítási, szűrési praktikákról, netikettről.

Szinte naponta hallunk a virtuális térben történő konfliktushelyzetekről, amely némely esetben komoly traumák lehetőségét hordozza. Alkohol, drog, katonaság, öngyilkosság, plágium, szekta, szexuális orientáció, szerencsejáték, politika – csak néhány azon kategóriák közül, amelyeket a Telekom oldalán elérhető Norton Family programban letilthatunk gyerekeink számítógépéről, telefonjáról, tabletjéről. A törvény szerint minden internetszolgáltató köteles a honlapján biztosítani a kiskorúak védelmét lehetővé tévő, ingyenes szoftvert. Okosdigitális programjával a Telekom azonban ennél lényegesen többet tesz: eddig több tízezer gyermeket oktatott iskolai keretek közt a biztonságosabb, tudatosabb nethasználatra önkéntes Telekom dolgozók közreműködésével. A Program következő fázisában pedig az eddig az iskoláskorú gyermekekhez szóló több éves múltra visszatekintő Okosdigitálist a szülőkre és pedagógusokra is kiterjesztik.

A Telekom Okosdigitális Programja keretében törekszik hozzájárulni Magyarország digitális érettségének, írástudásának fejlesztéséhez. Partnerségben a Digitális Tudás Akadémiával immár négy éve tartanak iskolai előadásokat, nagyon sok gyakorlati tudást nyújtva a gyerekeknek a nethasználat lehetőségeiről és veszélyeiről, beállítási, szűrési praktikákról, netikettről. A Biztonságosabb Internet Napján 12 városban, 14 iskolában 1000 gyermeket oktatnak egyidőben. Három fővárosi iskola mellett Budaörsön, Szentendrén, Diósdon, Győrött, Cegléden, Szolnokon, Egerben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Nyíregyházán tartanak oktatásokat február 10-én. A negyvenöt perces tanórába foglalt interaktív előadásban az olyan elemi kérdésektől, mint a jelszóvédelem, a veszélyes tartalmak kiszűrésén át egészen a zaklatásokat kivédő megoldásokig érintenek mindent az oktatók, természetesen a korosztályi sajátosságok figyelembevételével.

“A Telekom Okosdigitális Programja eddig elsősorban iskolásoknak szóló térítésmentes, közösségi szolgáltatásként működött. Felismertük azonban, hogy igazi párbeszédre van szükség ebben a nagyon fontos kérdéskörben, és ehhez elengedhetetlen, hogy a felnőttek, szülők és pedagógusok is felvérteződjenek a megfelelő tudással és így magabiztos válaszokat adhassanak a gyerekek aktuális kérdéseire. Ezért a szülőkre és pedagógusokra szabott tartalommal is indítunk online kurzusokat az idei évtől” – mondta Rózsa Iván, a vállalat kommunikációs igazgatója.

A Telekom Okosdigitális Program új, minden online edukációs programját felölelő weboldalán találhatók bővebb információk a kezdeményezésről, az oktatásokról. Elérhető segítség a diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak, hogy magabiztosan tájékozódjanak a digitális világban.

A Biztonságosabb Internet Nap egy Európai Uniós kezdeményezés, melyet ma már a világ számos országában jegyeznek, rendhagyó netközösségi, iskolai, szakmai programokat szervezve az üzenet köré. Az év második hónap második hetének második napjára időzített globális kampány célja az online technológiák tudatos és biztonságos használata. A nap szlogenje: “A jobb internet közös ügyünk!”

 

A Digitális Magyarországról

A Magyar Telekom és a kormány által megkötött Partnerségi Együttműködési Megállapodás a Digitális Magyarországért is támogatja a kormány azon törekvését, hogy minden magyar háztartásba eljusson a nagy sebességű szélessávú internet 2018-ig, két évvel az EU Digitális Menetrendjében kitűzött határidő előtt. A Magyar Telekom átfogó programot indított a Digitális Magyarország megvalósítása érdekében, melynek pillérei: a digitális infrastruktúra, a digitális szolgáltatások és a digitális kompetenciák fejlesztése. Az első állomás Nyíregyháza, ahol cél, hogy minden háztartás számára elérhetővé váljon a nagy sebességű internetkapcsolat, ezáltal a lakosok a legmodernebb szolgáltatásokat vehetik majd igénybe, javulhat a város hatékonysága és a vállalkozások versenyképessége is. A Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek révén hosszú távon szerepet tud vállalni a digitális városi megoldások kialakításában és a szolgáltatások nyújtásában. A 2015-ben megvalósuló nyíregyházi program a partnerek együttműködésének első fázisa, amely mintául szolgál a Digitális Magyarország további állomásai részére.

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
csü 18

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
csü 18

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
csü 18

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
csü 18
csü 18

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
csü 18
csü 18
csü 18

Teátrum 2022 / A feleség negyvennél kezdődik

augusztus 17. - augusztus 18.
csü 18
pén 19

Szerb búcsú

augusztus 19.. 10:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt koncert

augusztus 19.. 20:00 - 21:00
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26
pén 26
vas 28