2015. május 1., 19:45

Április 28-án a V8 konferenciatermében folytatódott a városrészenkénti konzultációsorozat, ahol Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Horváth Győző képviselő várta a 4. körzet lakóit.

Körzeten belüli problémák
A polgármesteri tájékoztató után a lakók mondták el kéréseiket. Szerintük szükség lenne a lakótelepen a parkolóhelyek bővítésére, és határozott fellépést kértek a graffitisek ellen. A polgármester szerint a falfirkákkal az a probléma, hogy nehéz tetten érni az elkövetőt, de elmondta, hogy az HÉV-állomás melletti aluljáró felújításánál graffiti-biztos, vagyis lemosható burkolatot terveznek.
A lakók javasolták, hogy a város állítson
Széchenyi István-szobrot a Széchenyi térre. A polgármester jónak tartotta az ötletet, és megígérte, hogy a kérést továbbítja a Szobor
Bizottságnak.
A Bükkös-patakkal kapcsolatban felmerült gondok: a kotrással tönkreteszik az élővilágát, egyes szakaszokon pedig a víz színe tejfehér volt. Utóbbira Hernádi Krisztina környezetvédő válaszolt. Szerinte áradásos időben, égervirágzás esetén ez természetes jelenség lehet, s hozzátette, hogy ő jobban aggódik a Mókus-hídnál érzett szennyvíz-szag miatt. A lakók panaszkodtak a biciklisekre, akik a Bükkös-parti sétányon szinte lesodorják a gyalogosokat.
A lakók kérték még az ebtartás szabályainak betartatását is, és javasolták a Pomázi út mellett lévő zöld terület kutyasétáltatónak való kijelölését.
Panaszkodtak a Hamvas Béla úton a reggeli órákra jellemző hatalmas forgalom miatt, javaslatként felmerült az utca egyirányúsítása is.
A buszközlekedéssel kapcsolatos gondok: szombat délelőtt is szükség lenne egy járatra a piac miatt, az iskolai járatra pedig a szünidőben is szükség lenne. A buszpályaudvar nincs kivilágítva, a tájékoztató tábla nem olvasható.
Az önkormányzat segítségét kérték a Barcsay iskolánál közösségi összefogással kialakított füves pálya befejezéséhez: szükség lenne még labdafogó hálóra, illetve szakember segítségére a parkosítás befejezéséhez.

Körzeten kívüli problémák
Sok kérdés hangzott el a város más részeit érintően is. A lakók javasolták, hogy a Dunakorzón állandóan járőrözzenek a közterület-felügyelők. Kérték, hogy a helyiek ingyen parkolhassanak a három kiemelt övezetben is, illetve szerintük hosszú a parkolási idő, amit fizetni kell. Szóvá tették, hogy a város határterületein több helyen, pl. a Budakalászi úton rengeteg a szemét.
A polgármester elmondta, hogy a Dunakorzón a közterület-felügyelők csak hétvégén tudnak folyamatosan járőrözni, hétköznap ez létszámhiány miatt nem megoldható. Ingyenes parkoló kialakítását a Fehérház előtt, a Dunakorzó 18. számnál terveznek a helyiek számára. A parkolási idő csökkentésével egyetértett, de idén erre még biztosan nem kerül sor. A Spar mögötti parkolóval kapcsolatosan elmondta, hogy a terület fejlesztésére valószínűleg a jövő évi költségvetésben különítenek el forrást.
A városszerkezeti tervvel kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy ennek elkészülésére 2018 a kötelező határidő, de valószínűleg már korábban, 2016 közepére elkészül a településfejlesztési koncepció és ennek alapján készülő integrált településfejlesztési stratégia, amit majd véleményezésre bocsájtanak a lakosoknak.

A konzultáció-sorozat utolsó fóruma 2015. május 5-én lesz a Kőzúzó utcai focipályánál. A 3. egyéni vk. képviselője, Kun Csaba várja a körzet lakóit.

« 2023. november » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
sze 29

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 29

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.