2020. október 18., 18:47

Magyar Judit képviselő harmadik lakossági fórumára került sor tegnap délután a „tiszti” lakótelepen. Ezúttal a Rózsa utcai és Dózsa György úti társasházakban élők észrevételeit, javaslatait hallgatta meg Fülöp Zsolt polgármesterrel együtt.

A beszélgetést Fülöp Zsolt polgármester kezdte, azzal, hogy elmondta, hol tart annak a négy fő vállalásnak ügye, amit a városvezetés megígért a tavalyi önkormányzati választási programjában. Szó esett a 11-es út forgalomtechnikai átszervezéséről, a városrészi költségvetés jövő évi bevezetésérnek részleteiről, a közösségi tervezés és a SZÉSZ módosítás jelenlegi állapotáról.

A beszámoló után a jelenlévők tették fel kérdéseiket, mondták el észrevételeiket, kéréseiket. A itt élők problémaként vetették fel a HÉV végállomásnál lévő Spar áruház körül uralkodó állapotokat, mert piszkos, szemetes a környéke, és nem ritka az ittas állapotú emberek jelenléte sem. Kérték az önkormányzat intézkedését a kialakult állapot megszüntetésében.

Kérésként hangzott el, hogy a Rózsa utcában helyezzen ki az önkormányzat több 30 km/h órás táblát, mert ugyan az utca elején és végén is kint van a tábla, de az itt közlekedők nem tartják be a sebességkorlátozást. Nagyforgalmú utcáról van szó, ami ráadásul sűrűn lakott így a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül fontos, hogy a megengedett sebességgel közlekedjenek az autók.

Ugyancsak kérés volt, hogy a HÉV megállóhoz vezető járdák mellett lévő fák ágait ritkítsák meg, mert belógnak a járdára és nehezítik a közlekedést. Így ősszel – hiába van közvilágítás – túl sötét a lombkoronától a járda.

A Rózsa utcában lévő szelektív hulladéksziget az önkormányzat területén fekszik. A környékének rendben tartása az önkormányzat feladata. Gyakran előfordul, hogy a város más részéről hordják ide a szelektív hulladékot és csinálnak a környéken rendetlenséget. Hogy ezt megelőzzék az itt élők és, hogy beazonosítható legyen a közterületi szemetelés a lakók hajlandók térfigyelő kamerára áldozni, annak segítségével megkönnyíteni a rendészet munkáját.

A jelenlévők közül többen is szóvá tették a Rózsa utcában lévő dohánybolt működése következtében kialakult zavaró viszonyokat. A dohánybolt előtti köztéren italoznak, dohányoznak az oda betérők és a dohányfüst és a hangoskodás zaja oly mértékben zavarja a lakóházban élőket, hogy segítséget kérnek az önkormányzattól a kialakult helyzet megszüntetésére. A rendészet munkájának segítésére ebben az utcában is kihelyezésre kerülne a lakók által finanszírozott térfigyelő kamera.

Örök téma a Dózsa György úton lévő lőtér ügye. Kérték a jelenlévők, hogy a polgármester kezdeményezzen tárgyalást a lőteret üzemeltető egyesület elnökével és az altiszti akadémia parancsnokával, hogy a nagykaliberű fegyverekkel való lövészeti tevékenységet, aminek a hangja igazán zavarja a környéken élőket, gondolják át.

Kérdésként merült fel a VOLÁN buszpályaudvar megújulásának ügye. Mivel a közeljövőben nem várható a teljeskörű felújítás, ezért legalább apróbb intézkedések szülessenek (több pad, fedett várakozási lehetőség stb.). Az ezen a területen lévő járdák tisztántartását is elengedhetetlennek látják a lakók, főleg az őszi nyirkos, a falevelektől csúszós és a téli jeges időkben.

Több helyről is érkezett felvetés a HÉV sínek mellett lévő tó (Pannónia tó) állapotának helyrehozataláról. A tó környéke szemetes, az élővilág károsodik a kialakult helyzettől. A lakók vállalják a szemétszedést és a környék rendberakását és fontosnak tartják a tó környékének folyamatos gondozását.

A HÉV végállomás felújításának ügye is szóba került, aminek következtében a zajterhelés csökken a területen.

Végül, de talán a legtöbbeket érintő téma a szagszennyezés volt, ami a közeli iparterületről jön és ami miatt a nyári estéken sem tudnak ablakot nyitni a közelben élők.

A korábbi bejelentések miatt ennek az ügynek a megoldását egy, a lakók bevonásával létrehozott csapat végzi, minden lehetőséget megvizsgálva arra vonatkozólag, hogy megszűnjön a bűzzel járó tevékenység terjedése a lakóházak felé.

A felmerült problémákat Magyar Judit továbbította az ügyfélszolgálat és az illetékes szakterület felé, a megoldásokról tájékoztatást fog nyújtani a képviselő.

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
sze 10

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 10

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
sze 10

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
sze 10
sze 10

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
sze 10
sze 10
sze 10
csü 11

Barokk fesztivál Szentendre belvárosában

augusztus 11.. 08:00 - augusztus 14.. 17:00
pén 12

Római kori dunai őrhajó Szentendrén

augusztus 12. - augusztus 13.
pén 12
szo 13

Galaxisok koncert a Barlangban

augusztus 13.. 20:00 - 22:00
sze 17

Teátrum 2022 / A feleség negyvennél kezdődik

augusztus 17. - augusztus 18.
sze 17
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26