2017. szeptember 20., 16:55
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fennakadásokat okoz a Fürj utcai munkálatokban, hogy bizonyos közműelemek nem ott helyezkednek el, ahol azt a szolgáltató előzetesen jelezte. A kivitelező most a TIGÁZ-ra kénytelen várni.

Áll az útépítés a Fürj utcában, mert munka közben kiderült, hogy a közművek fekvése nem felel meg a szolgáltatótól kapott információknak. Az előzetes egyeztetéskor kapott adatok nem egyeznek a kivitelezéskor valóságban talált közművekkel sem darabszámban, sem elhelyezkedésben. A közműveket korábban nem azon a helyen és nem abban a formában kivitelezték, ahogy a terven szerepelnek. Ezek kiváltása vagy esetleges áthelyezése miatt további tervezői és közműegyeztetések szükségesek, amelynek ideje, időintervalluma a közműszolgáltatókon, elsősorban a TIGÁZ-on múlik.

A Fürj utca meghatározó utcája Szentendrének, mivel összeköti Izbég városrészt Pismánnyal. A Fürj utcában a lefolyó csapadékvíz viszonylag nagy lejtéssel halad a zúzalékos burkolatú úton a Sztaravodai út irányába, és a hordalékot a csapadékvízelvezető árokba szállítja. Ennek megszüntetése érdekében történik az útépítés – mely magában foglalja az aszfaltozást, a járdaépítést, az út egyik oldalán a nyíltvízi árok kialakítását –, illetve az áteresz megépítése.

A fejlesztést a város saját forrásból finanszírozza, a beruházás költsége 73 millió Ft. A kivitelezés júliusban kezdődött, a befejezés tervezett időpontja szeptember vége volt.