2013. március 25., 16:15
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az emberek nem vevők a gyűlöletre, nem érdekli őket a baloldal gyűlöletkampánya – fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a hétvégi, fideszes győzelmeket hozó időközi választások eredményét értékelve. A sajtótájékoztatón részt vett Benkő Tamás, aki a Fidesz jelöltjeként Dunakeszin nyerte meg az időközi képviselő-választást, valamint Horváth Győző is, aki a Fidesz-KDNP színeiben a szentendrei képviselő-választáson győzött.

Az időközi választások alapján elmondhatjuk, hogy az emberek szemmel láthatóan csak mérsékelten figyelik a baloldali belküzdelmeket, és sokkal inkább érdekli őket, hogy mi lesz velük, a családjukkal, a településükkel – jelentette ki Kósa Lajos, aki egyúttal megköszönte a választók bizalmát. A Fidesz ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, az emberek is méltányolják, hogy a problémáikkal, gondjaikkal foglalkozik a kormány, és úgy tűnik, nem érdekli őket a baloldal gyűlöletkampánya, „nem vevők a gyűlöletre”.

Mint ismert, Horváth Győző, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnap megtartott időközi önkormányzati képviselő-választást Szentendre 4-es számú egyéni választókerületében. Dunakeszin Benkő Tamás nyerte az időközi képviselő-választást; Tiszabőn pedig Szabó Bélát, a Fidesz jelöltjét választották polgármesternek. Ferenczi Ferencet Tiszasziget polgármesterévé választották.

Mint mondta, Dunakeszin és Szentendrén is – az önkormányzati választásokhoz képest – magas volt a részvételi arány, és mindkét településen jobban szerepelt a Fidesz, mint 2010-ben. Tehát nem lehet azt mondani, hogy az emberek elfordultak tőlünk, sőt, inkább a baloldaltól fordultak el, mert nem érdekli őket a gyűlöletkampány, amit megtapasztaltak – jegyezte meg Kósa Lajos. Hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy az egyedi esetekből csak korlátozottan lehet hosszú távú következtetéseket levonni, mivel ezen a hétvégén több településen is választást tartottak, ezért vannak tanulságok, amelyeket érdemes figyelembe venni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a viszonylag magas részvételi arány mellett rendkívül kiélezett volt a politikai küzdelem is.

450_7441_20130325160356_190300

A vasárnapi győzelem két dolgot bizonyít, egyfelől az emberek egyértelműen elutasítják a baloldal gyűlöletkampányát, másfelől pedig értékelik azt, ha a városvezetés az ott élők érdekében cselekszik – mutatott rá Benkő Tamás, a dunakeszi időközi képviselő-választás nyertese.

450_7447_20130325160408_190300

Horváth Győző, a szentendrei választás győztese arról beszélt, a kampány során megtapasztalta, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésen úgy tapasztalta, szívesen írták alá az emberek az íveket.

Forrás: fidesz.hu